گردشگری

آتشکده هارپاک ابیانه مرمت شد – رسانه ایگرام

به‌گزارش رسانه ایگرام، مهدی مشهدی اظهار کرد: مرمت این آتشکده توسط استادکاران خبره منطقه و نظارت و همت پایگاه میراث‌فرهنگی روستای نمونه گردشگری ابیانه از توابع شهرستان نطنز انجام و به پایان رسید.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نطنز ادامه داد: این عملیات مرمتی بااعتباری بالغ‌بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال شامل عملیات استحکام‌بخشی، سبک‌سازی، ختایی فرش پشت‌بام، ترمیم گچ‌بری‌های زیر سقف و اندود کاه‌گل قرمز در بدنه‌های بیرونی انجام شد.

وی افزود: پیشینه اولیه این بنای تاریخی مربوط به دوره ساسانیان است و تا دوره صفویه نیز مورداستفاده بوده است.

به گزارش مهر، آتشکده هارپاک در سابات یکی از گذرگاه‌های سرپوشیده و قدیمی ترین بنا در روستای ابیانه شهرستان نطنز است.

در گویش ابیانه «هِر» به معنی زیر و «پَک» به معنی پله است اما به اعتقاد برخی این نام به هارپاک از چهره‌های بزرگ و برتر در تاریخ هخامنشی و ماد مربوط می‌شود.

برخی محققان بر این باورند که این آتشکده در زمان هخامنشیان ساخته شده و در زمان ساسانیان به اوج شکوفایی خود رسیده است. نام این آتشکده در فهرست آثار ملی ایران نیز به چشم می‌خورد.

سه طبقه و چهارطاقی آتشکده ابیانه از تمامی جهات قابل‌مشاهده است. سنگ لاشه و گچ را می‌توان از جمله مصالح به کار رفته در احداث این بنا برشمرد.

در بخش میانی آتشکده، آتشی روشن وجود داشت که مسیر کاروانیان را روشن می‌کرد و از احترام ویژه‌ای نزد مردم برخوردار بود.

سوخت موردنیاز برای روشن نگاه داشتن این آتشکده از زغال‌سنگ‌هایی تأمین می‌شد که به‌وفور در حوالی روستای ابیانه یافت می‌شود. هم‌اکنون تنها تالاری کوچک از آخرین طبقه این بنا باقی مانده است. طبقه‌ای مخصوص آداب مذهبی و سرسرایی که از سه جز گنبدوار و چند قسمت دیگر تشکیل می‌شود، سایر بخش‌های آتشکده هارپاک را تشکیل داده‌اند.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا