بنیاد غزه؛ نهاد جاسوسی اسرائیل با پوشش انسانی آمریکا

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بعد از اعلام طرح جدید رژیم صهیونیستی تحت حمایت آمریکا با ادعای توزیع کمکها در نوار غزه توسط یک شرکت آمریکایی تازهتأسیس، طی روزهای گذشته حواشی زیادی در مورد این شرکت و هویت آن به وجود آمده است و بهویژه رسانههای عبری درباره وابستگی عمیق شرکت مذکور به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر و عوامل نزدیک به او صحبت میکنند.
پروژههای توطئهآمیز صهیونیستها در جنگ گرسنگی علیه غزه
این شرکت آمریکایی موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه که دفتر مرکزی آن در ژنو قرار دارد، در فوریه 2025 تأسیس شد و ادعا کرد که هدف آن رساندن کمکها به نوار غزه و اطمینان از این است که این کمکها به دست حماس نیفتد.
اما طبق گزارش طولانی منتشرشده توسط روزنامه عبری هاآرتص، اهدافی که اسرائیل از این طرح دنبال میکند فراتر از اهداف اعلامشده است و شامل جمعآوری اطلاعات در مورد فلسطینیها یا قرار دادن آنها در معرض بررسیهای امنیتی و مشروط کردن ارائه کمکهای غذایی به آنها به عدم داشتن سوابق امنیتی میشود، علاوه بر آن، اسرائیل علناً با محدود کردن توزیع کمکها در جنوب نوار غزه بهدنبال استفاده از گرسنگی بهعنوان ابزاری برای آواره کردن ساکنان غزه است.
بر اساس این گزارش، طرح اسرائیل برای سیطره بر کمکها در نوار غزه، سازمان ملل را دور میزند و قوانین بینالمللی را نادیده میگیرد؛ زیرا طبق قوانین بینالمللی کمکهای غذایی باید به غیرنظامیان در مناطق جنگی در هر کجا که هستند برسد، نه اینکه غیرنظامیان خودشان برای دریافت کمکها به منطقه خاصی بروند.
بر اساس همین گزارش، ایده سیطره اسرائیل بر کمکها در غزه، در همان هفتههای اول جنگ علیه غزه در اکتبر 2023 مطرح شد.
در دسامبر 2023 افسران ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی و بازرگانان نزدیک به کابینه این رژیم در مدرسه «میکوه» در تلآویو انجمنی موسوم به «میکوه اسرائیل» را تشکیل دادند و با فیلیپ ریلی افسر سابق عملیات شبهنظامی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هم تماس گرفته با او هماهنگ شدند.
این انجمن شامل افسران ذخیره، مشاوران امور راهبردی و بازرگانان صهیونیست بود و اولین جلسه خود را در ماه دسامبر در دانشکدهای در نزدیکی تلآویو برگزار کرد. از چهرههای برجسته شرکتکننده در این جلسه میتوان به یوتام هکوهین، معاون فرمانده یگان هماهنگکننده فعالیتهای کابینه اسرائیل در مناطق اشغالی، رومان گافمن، مشاور نظامی نتانیاهو، مایکل آسنبرگ، تاجر اسرائیلی ـ آمریکایی و لیران تنکمان، سرمایهگذار بخش تکنولوژی رژیم صهیونیستی اشاره کرد.
بر اساس گزارش روزنامه هاآرتص، هکوهین پسر ژنرال بازنشسته ارتش اسرائیل بهنام گرشون هکوهین و مدیرعامل شرکت اوپن فاکس است که سیستمهای مدیریت اطلاعات را برای وزارتخانهها و مؤسسات اسرائیلی فراهم میسازد. در این جلسه هکوهن پیشنهاد داده بود که اسرائیل ابزارهای جدیدی برای سلب کنترل غزه از حماس ایجاد کند و این امر میتواند از طریق تعامل مستقیم با مردم غزه از طریق توزیع کمکها به آنها محقق شود؛ به این صورت که سرنوشت این مردم را از طریق غذا کنترل کند.
اما با این حال، افراد دیگری که در جلسه مذکور شرکت داشتند با مسئولیت مستقیم اسرائیل در قبال فلسطینیها مخالف بودند و پیشنهاد قرارداد با شرکتهای خصوصی و خارجی برای تأمین نیازهای امنیتی و نظارت بر توزیع کمکها در طول جنگ را مطرح کردند.
سازمان نظامی ـ جاسوسی اسرائیل با پوشش انسانی آمریکا
در اواسط سال 2024 مقامات صهیونیست برنامههای خود را با گروهی از مشاوران بخش خصوصی آمریکایی بهرهبری فیلیپ ریلی به اشتراک گذاشتند و شرکت ریلی بهعنوان پیمانکار فرعی امنیتی و لجستیکی برای مراکز توزیع کمکها به مردم غزه انتخاب شد، لیران تانکمن، تاجر صهیونیستی مستقر در تلآویو هم بهعنوان رابط بین تیم آمریکایی و مقامات این رژیم فعالیت میکرد.
این روند تا نوامبر 2024 ادامه داشت و سپس طرح موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه شروع به شکلگیری کرد و این بنیاد رسماً در فوریه 2025 در ژنو بنا به درخواست دولت آمریکا تأسیس شد، این اقدام با اعتراض شدید سازمان ملل و نهادهای امدادی وابسته به آن همراه بود و آنها تأکید کردند که هدف از چنین طرحی تلاش تلآویو برای سیطره بر کمکهای امدادی در غزه و استفاده از این کمکها بهعنوان ابزار باجخواهی است.
سازمان ملل با رد این طرح رژیم صهیونیستی تأکید کرد که این طرح، کمکرسانی را صرفاً به مناطق جنوبی نوار غزه محدود میکند و غیرنظامیان از سراسر این باریکه مجبورند برای دریافت غذا مسافتی طولانی و مراحل بسیار خطرناکی را پشتسر بگذارند.
در حالی که از دوم مارس گذشته رژیم صهیونیستی همه گذرگاههای غزه را بسته بود و اجازه ورود حتی یک دانه گندم به این باریکه را هم نداده بود و بهدنبال گسترش فشار افکار عمومی جهان، از هفته گذشته آمریکا و رژیم اشغالگر طبق سازوکاری که خودشان تعیین کردهاند اجازه ورود کمتر از 120 کامیون حامل کمکهای انسانی به غزه را دادند که این کمکها تنها در چهار مرکز در جنوب غزه توزیع میگردد.
همچنین آمریکاییها و صهیونیستها، سازمان ملل و آژانسهای وابسته به آن بهویژه آژانس آنروا را که تجربه طولانی در توزیع صحیح کمکها میان فلسطینیها دارند، کنار گذاشتهاند و با اهداف امنیتی و نظامی قصد اجرای این طرح را دارند، بر همین اساس هشدارهای بینالمللی زیادی درباره اهداف خطرناک طرح مذکور از جمله آوارگی اجباری همه مردم غزه و اشغال کامل این باریکه مطرح شده است.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت اعلام کرد که هدف اصلی تأسیس «بنیاد بشردوستانه غزه» تضعیف سیطره حماس و محدود کردن کمکها به مناطق تحت سیطره اسرائیل و جداسازی فیزیکی مردم غزه از حماس است. این مؤسسه وظیفه تهیه و خرید کمکهای امدادی و غذایی را بهعهده دارد و شرکتهای امنیتی و لجستیکی خصوصی آمریکا یعنی یوجی سولوشنز و سیوریچ سولوشنز، با هماهنگی ارتش اسرائیل مسیرهای کامیونها و مراکز توزیع کمکها در نوار غزه را ایمن میکنند.
فیلیپ ریلی، ریاست شرکت سیوریچ سولوشنز را ـ که مرتبط به شرکت اوربس است ـ بهعهده دارد. شرکت اوربس پیش از این در طول آتشبس غزه بر ایمنسازی گذرگاه نتساریم با استفاده از جاسوسان و استخدام آمریکاییها با حقوق بالا فعالیت میکرد و قرار بود بر توزیع کمکها در غزه نظارت داشته باشد.
اما بنیاد بشردوستانه غزه توسط هیئت مدیرهای بهریاست نیت کوک، مدیر اجرایی اسبق شرکت آشپزخانه مرکزی جهانی و سایر مدیران باتجربه در امور مالی، حسابرسی و حکومتداری اداره میشود. مسئولیت ریاست تیم اجرایی این بنیاد هم بهعهده جک وود، نظامی کهنهکار نیروی دریایی آمریکاست که در افغانستان و عراق جنگیده بود.
روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی در 26 مه جاری اعلام کرد که جک وود، بعد از اینکه متوجه شد بنیاد بشردوستانه غزه نمیتواند با پایبندی به اصول بشردوستانه ماموریت خود را انجام دهد، از عضویت در آن استعفا داد.
اما چهرههای برجسته صهیونیستی هم پشت این پروژه هستند، از جمله لیران تانکمن، تاجر صهیونیستی و افسر سابق یگان جاسوسی 8200 ارتش این رژیم و مایکل هایزنبرگ، سرمایهگذار صهیونیستی- آمریکایی که معتقد است ساز و کار سازمان ملل برای توزیع کمکها در غزه درست نیست.
ساز و کار مشکوک آمریکا و اسرائیل با ادعای توزیع کمکها
بنیاد بشردوستانه غزه در مرحله اول چهار نقطه توزیع کمکها را ایجاد میکند که هر کدام به تقریباً 300 هزار نفر یعنی به طور کلی به یک میلیون و 200 هزار نفر از ساکنان نوار غزه کمکها را ارائه کنند و بعداً این کمکها به بیش از دو میلیون نفر ارائه میشود.
طبق این طرح، محمولههای کمکی باید از راهروهای کاملا کنترل شده و تحت نظارت ارتش صهیونیستی عبور کنند.
روزنامه عبری اسرائیل هیوم گزارش داد که دیروز 26 مه این طرح اسرائیل در رفح آزمایش شد و به عنوان بخشی از این آزمایش ، ارتش اسرائیل یک گذرگاه بین منطقه المواصی و منطقه توزیع کمکها باز کرده است که نیروهای ارتش با استفاده از ابزارهای مختلف آن را ایمن میکنند. در طول این گذرگاه، فلسطینیهایی که برای دریافت کمک وارد میشوند، بازرسی میشوند و بررسیهای امنیتی انجام میشود تا از «سوابق پاک» آنها، که شرط حق اساسی آنها برای غذا است، اطمینان حاصل شود.
صهیونیستها مواد غذایی سمی را میان مردم غزه توزیع میکنند؟
اما این رسانه عبری روز گذشته سه عکس را منتشر کرد که جعبههای کمکهای غذایی که برای مردم غزه وارد شده بود را نشان میداد و روی همه اقلام نام تجاری یکسانی به نام «ابوتاج» درج شده بود. برند ابوتاج متعلق به شرکتی به نام گروه آلاودا است که در جنوب فلسطین اشغالی در منطقه النقب واقع شده است. اقلام وارد شده شامل برنج، شکر، آرد، روغن، ماکارونی، شکلات، چای، تن ماهی و برگ انگور بودند.
رسانههای صهیونیستی هیچ اطلاعاتی درباره شرکت آلاودا منتشر نکردهاند اما یک نکته مشکوک در مورد کمکهای وارد شده برای مردم غزه این است که قوطیهای کنسرو ماهی تن، برندی متفاوت از سایر کالاها داشتند و نام تجاری «بلو تن» روی آنها درج شده بود. نکته قابل توجه اینجاست که وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی در ماه مارس گذشته بعد از آزمایش یک برند از محصولات تن ماهی موجود در بازار که نشان داد حاوی هیستامین هستند، به اسرائیلیها توصیه کرد که از خوردن نوعی تن ماهی سفید که نام آن مشخص نشده است، خودداری کنند؛ زیرا منجر به مسمومیت عوارض پوستی، خارش، تنگی نفس و حتی خفگی میشود.
به این ترتیب، طی هفتههای گذشته قوطیهای تن ماهی با برندی که نام آنها ذکر نشده، از بازار اسرائیل جمع آوری شدند؛ قوطیهایی که مشابه تن ماهیهای موجود در سبدهای کمکی برای مردم غزه هستند و بنابراین هشدارهایی مطرح شده، با این مضمون که ممکن است اسرائیل تن ماهیهای مسموم را که از بازار خود جمع آوری کرده، در قالب کمکها بین مردم غزه توزیع کند.
جذب اینفلئونسرهای عربی برای تبلیغ طرح خطرناک اسرائیل و آمریکا علیه غزه
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اخیرا با اشاره به علاومت سوالهای زیاد درباره طرح آمریکا و اسرائیل درباره توزیع کمکها و عدم موفقیت آن، اعلام کرد که خلاصهای از سند تهیه شده توسط یک موسسه تحقیقاتی اسرائیلی را پیدا کرده که نشان میدهد جزئیات دقیقی در مورد ماهیت این کمکها وجود ندارد. این سند بر جنبههای امنیتی و لجستیکی پروژه مانند تعداد پرسنل حفاظتی مورد نیاز، نوع سلاحها، خودروهای زرهی و زیرساختهای ارتباطی متمرکز است.
این پروژه رژیم صهیونیستی که تحت حمایت آمریکا قرار دارد همچنین شامل ایجاد یک مرکز عملیات خارجی میشود که به طور شبانه روزی فعالیت میکند و با تکیه بر دوربینهای نظارتی و پهپادها وضعیت داخل غزه را زیر نظر دارد.
همچنین فهرستی از اینفلوئنسرهای اینستاگرام و شخصیتهای معروف کشورهای عربی در شبکههای اجتماعی تهیه شده و قرار است با آنها تماس گرفته شود تا این طرح را برای پذیرش افکار عمومی تبلیغ کنند.
در مورد پوشش دیپلماتیک برای طرح مذکور هم، قرار شده تا بنیاد بشردوستانه غزه از کشورهای غربی مانند آلمان درخواست حمایت کند و فرانسه را هم که اخیراً انتقادات بیسابقهای از تلآویو داشته متقاعد کند که در امور غزه یا فعالیتهای این بنیاد حداقل برای یک سال دخالت نکند.
شب گذشته وزارت کشور وابسته به دولت غزه اعلام کرد که صهیونیستها تحت پوشش موسسه موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه» که کاملا وابسته به اسرائیل است، از توزیع کمکها به عنوان یک عملیات امنیتی و اطلاعاتی استفاده خواهند کرد و تلاش میکنند با استفاده از فناوریهای مدرن به شهروندان فلسطینی آسیب بزنند و آنها را در باتلاق گرفتار کنند.
این وزارتخانه تاکید کرد: ساز و کار در نظر گرفته شده توسط دشمن صهیونیستی برای توزیع کمکها، فلسطینیها را مجبور به سفر طولانی برای دریافت کمکها میکند که بخشی از سیاستهای اشغالگران برای کشاندن همه مردم غزه به یک مکان مشخص و اجرای طرحهای خطرناکی همچون اشغال کامل غزه و آوارگی اجباری ساکنان آن است؛ طرحهایی که طی بیش از 19 ماه گذشته شکست خورده است.
با توجه به اطلاعات ارائه شده، حتی خود محافل صهیونیستی و آمریکایی هم اعتراف میکنند که هدف از این طرح اساسا مهار بحران گرسنگی و قحطی در غزه نیست، بلکه اسرائیل در چارچوب استفاده از غذا به عنوان ابزار جنگی، سعی دارد شانس خود را در تحقق اهدافی که از طریق فشار نظامی به آنها نرسید، یعنی اشغال غزه و آوارگی ساکنان آن به خارج از این باریکه، با اهرم گرسنگی، امتحان کند.
انتهای پیام/