هنر

جزئیات همایش هوش مصنوعی در صداوسیما؛ ۲۱ نشست تخصصی و کارگاهی داریم – رسانه ایگرام

به گزارش خبرنگار مهر، شاهید مظفری رئیس ستاد اجرایی همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه در حاشیه نشست خبری این جشنواره که امروز ۲۱ اردیبهشت در دانشگاه صداوسیما برگزار شد، گفت: حوزه هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری نوین در تمامی عرصه‌ها تأثیرگذار بوده است، اما در برخی حوزه‌ها تأثیرات آن هم سریع‌تر مشهود است و هم زیربنایی‌تر و اساسی‌تر است. از جمله این عرصه‌ها، حوزه رسانه است که می‌توان ادعا کرد هوش مصنوعی بدون شک یکی از تحول‌آفرین‌ترین عوامل در این عرصه خواهد بود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز شاهد تأثیر آن هستیم؛ بدین معنا که هوش مصنوعی صرفا یک عامل تغییر یا تحول در رسانه نیست بلکه یک تحول‌آفرین اساسی است که به شدت در حال ایجاد دگرگونی‌های بنیادین در این حوزه است.

مظفری تصریح کرد: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اولین سازمانی بوده که موفق به تدوین سند راهبردی هوش مصنوعی شده است. در سال ۱۳۹۷ اولین سند راهبردی هوش مصنوعی در این سازمان به نگارش درآمد که تاکنون مورد بازنگری قرار گرفته و اخیرا نیز نسخه جدید آن در همین نشست رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به برگزاری همایش هوش مصنوعی عنوان کرد: این اقدام نشان‌دهنده هوشمندی مدیران ارشد رسانه ملی است که به این موضوع مهم توجه ویژه داشته‌اند. از شهریور سال گذشته، به صورت ماهانه نشست‌هایی با میزبانی معاونت‌های مختلف برگزار شده است. به عنوان مثال، یک ماه معاونت سیما با موضوع هوش مصنوعی در تولیدات تلویزیونی، ماه دیگر معاونت صدا با موضوع هوش مصنوعی در رسانه‌های صوتی و ماه دیگری مرکز طرح و برنامه و بودجه با موضوع مدیریت راهبردی و هوش مصنوعی در رسانه میزبان این نشست‌ها بوده‌اند. حتی معاونت فنی که هر ساله همایش بین‌المللی توسعه فناوری را برگزار می‌کند، امسال به صورت تخصصی به موضوع هوش مصنوعی پرداخته است؛ به طوری که تمامی محورها و نشست‌های آن به این حوزه اختصاص یافته است.

رئیس ستاد اجرایی همایش ملی هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه با اشاره به رویکردهای همایش یاداور شد: استراتژی ما به صورت ویژه بر محور هوش مصنوعی متمرکز شده است. یک سالن اختصاصی به این موضوع اختصاص داده‌ایم. دستاوردهای این اقدامات در روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ارائه خواهد شد. علاوه بر این، با تلفیق موضوعات فرهنگی، رسانه‌ای و هوش مصنوعی، سرفصل‌هایی تدوین شده که به عنوان محورهای فراخوان مورد استفاده قرار گرفته است. از میان ۲۵۰ چکیده مقاله دریافتی، پس از داوری، ۶۴ مقاله انتخاب شده که از این تعداد، ۲۴ مقاله به عنوان مقالات برگزیده معرفی و تقدیر خواهند شد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی شده است که ۲۱ نشست تخصصی و کارگاه آموزشی برگزار شود، همچنین بیش از ۷۰ غرفه در نظر گرفته شده است که در آن شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، سازمان‌ها و نهادهای رسانه‌ای و فرهنگی مرتبط، و همچنین بخش‌های مختلف صدا و سیما دستاوردهای خود را عرضه خواهند کرد.

مظفری به آثار مردمی همایش اشاره و بیان کرد: استقبال چشمگیری از بخش مردمی صورت گرفت. با همکاری وزارت آموزش و پرورش، بیش از ۵۲۰۰ اثر در بخش دانش‌آموزی دریافت شده است. در بخش عمومی نیز در مدت تنها سه ماه از زمان انتشار فراخوان، بیش از ۵ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که این میزان بسیار فراتر از انتظارات ما بود. فرآیند داوری اولیه آثار دانش‌آموزی به وزارت آموزش و پرورش محول شده است. از مجموع آثار در رشته‌های مختلفی همچون عکاسی، پوستر، کاریکاتور، پویانمایی، داستان‌نویسی، فیلمنامه‌نویسی و پادکست پس از داوری اولیه در آموزش و پرورش، مرحله نهایی داوری در جشنواره انجام می شود.

وی درباره خروجی همایش نیز گفت: از میان آثار مردمی دریافتی که برخی از آنها از کیفیت حرفه‌ای و قابل توجهی برخوردار هستند، تعدادی در رسانه ملی پخش خواهد شد و همچنین در مراسم افتتاحیه و اختتامیه مورد نمایش قرار خواهند گرفت. در نهایت از میان ۵ هزار اثر ۳۰ اثر انتخاب خواهد شد که شامل ۵ اثر برتر و ۲۵ اثر شایسته تقدیر است. در بخش دانش‌آموزی نیز به همین ترتیب، ۵ اثر برتر در مراسم اختتامیه معرفی خواهند شد.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا