رسانه عبری: ما شکست خوردیم چون بعد از 600 روز حماس زنده است

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، الیشا بن کیمون در یادداشتی که تحت عنوان «600 روز از شکستهای متوالی» رهبری (اسرائیل) در روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر کرد، به تحلیل شرایط و شکستهای اسرائیل در جنگ وحشیانهاش علیه مردم غزه به مناسبت ششصدمین روز جنگ پرداخت.
در مقدمه این نوشتار آمده است، حماس همچنان نوار غزه را در کنترل خود دارد، 58 اسیر همچنان در تونلها نگهداری میشوند، هیچ دورنمایی برای امنیت بلند مدت این منطقه هم در افق دیده نمیشود، هیچ یک از اهداف سه گانه اعلام شده در ابتدای جنگ هم محقق نشده است.
نخست وزیر به شدت مردد است و هر تصمیمی را به بعد موکول میکند.
600 روز از آغاز جنگ علیه نوار غزه میگذرد، اما بنیامین نتانیاهو نخست وزیر هچنان بر سر دوراهی تردید ایستاده است، او از رفتن به سوی پایان واهمه دارد چون دوست دارد گزینه هایش همچنان در دسترس باشند، نتیجه آن هم جنگی خونین است، در حالی که اطرافیانش نتانیاهو هر یک براساس منافع خود او را به یک سمت و سو میکشانند، از ترامپ و ویتکاف در غرب گرفته تا اسموتریچ و بن گویر در غرب این کار را میکنند.
اهداف این جنگ از همان ابتدا مشخص شده بود، از بین بردن توانمندیهای نظامی و حاکمیت حماس، آزادی تمامی اسرا و تضمین بلند مدت امنیت اسرائیل.
اما بعد از 600 روز و با وجود اقدامات شدیدی که ارتش اسرائیل انجام داد، بخشهای عمدهای از غزه را ویران نمود و تعداد زیادی را هم کشت، گرچه گفته میشود که ضربات به پیکره نظامی حماس وارد شده است اما این سازمان همچنان روی پای خود ایستاده، در قید حیات است، نفس میکشد و مشغول فعالیت میباشد.
هستهها و تیمهای کوچک حماس همچنان مشغول مقاومت هستند در شمال نوار غزه ارتش اسرائیل بارها و بارها مجبور شده است به مواضع قبلی بازگشته و همان کار سابق را در همان مناطق تکرار کند.
اکنون ادعا میکنند که طرح تسلیم مستقیم کمکهای بشر دوستانه میتواند منجر به تضعیف حماس شود و این کار نقطه تحول بالفعلی در جنگ خواهد بود، اما آنها همین ادعاها را در گذشته در رابطه با حمله به بیمارستان شفا، بعد از آن در حمله به رفح و سپس محور فیلادلفیا هم گفته بودند، اما در پایان کار هیچ دست آوردی در قبال ساختاری که کنترل نوار غزه را در اختیار دارد، به دست نیامد، تنها چیزی که دچار تغییر شد، زمان بود (زمان گذشت) اما واقعیتهای روی زمین تغییری نیافتند.
از اسرا چه خبر؟ از میان 251 اسیری که در ابتدا برده شدند، 145 نفر از آنها در فرایندهای مختلفی آزاد شدند اما همچنان 58 نفر از آنها در غزه باقی ماندهاند که برخی از آنها جان خود را از دست دادهاند.
کابینه نتانیاهو در خلق ابزارهای کارآمد علیه حماس شکست سختی خورده است، من نمیتوانم از یک سازمان (شبه نظامی) انتظار چندانی داشته باشم اما از کابینه اسرائیل انتظار داشتم که اقداماتی را انجام میداد که به این سازمان میقبولاند که تسلیم شدن بهتر است، امری که در انجام آن شکست خورد.
از امنیت اسرائیل چه خبر؟ حماس همچنان در حال شلیک موشک است، گرچه در همان سطح و شدت قبل نیست اما همچنان ادامه دارد، حوثیهای یمن هم برای صدها هزار نفر از اسرائیلیها در سرتاسر (فلسطین اشغالی) دردسر آفرین شدهاند، خبری از بازگشت کامل شهرک نشینانی که در شهرکهای اطراف نوار غزه زندگی میکردند هم نیست، سوریه نیز مجددا در حال شعله ور شدن است و تامین امنیت مرزهای آن هم صرفا یک وعده است.
نتانیاهو در لحظه سرنوشت گرفتار شده است و از تصمیم گیری واهمه دارد، فشارهای سیاسی اطرافیانش هم بر پیچیدگی های این تصمیم گیری افزوده است.
در پایان این نوشتار هم نویسنده تاکید کرد، غزه صرفا یک جبهه جنگ نیست، بلکه آزمون گزینههای رهبری اسرائیل برای نحوه مدیریت تصمیم گیری است، آزمونی که در آن شکست خورده است.
انتهای پیام/