تکنولوژی

رقابت نزدیک PSPهای بزرگ در شاپرک؛ کدام شرکت پرداختی بیشترین پول را جابه‌جا می‌کند؟

در حال حاضر، ۱۲ شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت (PSP) در کشور فعال هستند. این شرکت‌ها با ارائه خدماتی مانند دستگاه کارت‌خوان (پوز)، درگاه پرداخت اینترنتی، اپلیکیشن‌های پرداخت و سایر ابزارها، فرایند دریافت پول از مشتریان را برای کسب‌وکارهای آنلاین تسهیل و مدیریت می‌کنند. در این میان، دو شرکت «به‌پرداخت ملت» و «پرداخت الکترونیک سامان» جایگاه ویژه‌ای در بازار دارند و در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰ درصد از مجموع تراکنش‌های کشور از کانال این دو PSP گذشت.

شرکت‌های PSP به عنوان واسطه‌هایی میان کسب‌وکارها و نظام بانکی، نقش مهمی در زیرساخت پرداخت الکترونیک کشور ایفا می‌کنند. آن‌ها علاوه‌بر ارائه ابزارهای پرداخت، عملیات مالی را نیز از نظر امنیت و سرعت بهینه‌سازی می‌کنند.

بر اساس گزارش شاپرک، شرکت به‌پرداخت ملت در سال ۱۴۰۳ توانسته در سه حوزه کارت‌خوان فروشگاهی، پرداخت اینترنتی و موبایلی، بیشترین سهم بازار را به دست آورد. این شرکت موفق شده ۲۰٫۵۳ درصد از تعداد کل تراکنش‌ها و ۲۰٫۹۳ درصد از مجموع مبلغ تراکنش‌ها را به خود اختصاص دهد.

رقیب اصلی این شرکت، یعنی پرداخت الکترونیک سامان، در رتبه دوم قرار دارد و ۱۸٫۸۸ درصد از تعداد تراکنش‌ها و ۱۹٫۸۴ درصد از مبلغ کل تراکنش‌های سال ۱۴۰۳ را در اختیار دارد.

«پرداخت الکترونیک پارسیان» با سهم ۱۲٫۸۸ درصدی از کل تعداد تراکنش‌ها در جایگاه سوم قرار دارد؛  اما از نظر مبلغ تراکنش‌ها، این شرکت نتوانسته جایگاه سوم را حفظ کند و این شرکت «سداد» بود که توانست با ۱۲٫۵۵ درصد از کل مبلغ تراکنش‌ها، رتبه سوم در این زمینه را به خود اختصاص دهد.

شرکت سداد با در اختیار داشتن ۷.۶ درصد از تعداد تراکنش‌های شاپرک، در جایگاه ششم قرار دارد. اما از نظر مبلغ تراکنش‌ها، با سهم ۱۲.۵۵ درصدی، در رتبه سوم ایستاده است. این اختلاف رتبه نشان می‌دهد که حجم مبالغ جابه‌جا شده از طریق این شرکت پرداخت بالا بوده است.

با وجود سهم بالای به‌پرداخت ملت در تراکنش‌ها، این شرکت سپ بود که موفق شد عنوان پردرآمدترین PSP کشور را در سال ۱۴۰۳ کسب کند.

طبق اطلاعات سامانه کدال، شرکت پرداخت الکترونیک سامان (با نام تجاری سپ) در سال ۱۴۰۳ موفق شد با رشد ۱۸٫۸۹ درصدی نسبت به سال قبل، به درآمدی معادل یک هزار و ۷۴۳ میلیارد و ۲۵۹ میلیون تومان دست یابد. این در حالی است که به‌پرداخت ملت (با نام تجاری پرداخت) با رشد ۳۲٫۹۳ درصدی، به درآمد یک هزار و ۵۱۲ میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان رسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا