روابط عمومی باید از فضای کارگزاری به فضای سیاست گذاری کوچ کند – رسانه ایگرام

به گزارش خبرنگار مهر، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گردهمایی مدیران روابط عمومی و اطلاع رسانی دستگاههای اجرایی کشور اظهار کرد: انسجام، وفاق و نقشی که روابط عمومیها در این زمینه ایفا میکنند مورد توجه من است. باید تلاش کنیم تا عوامگرایی در کشور حاکم نشود.
وی افزود: انتظار میرود که روابط عمومی کوچی به فضای علمی و منطبق با واقعیتهای جامعه ایران داشته باشد و و از فضای عامیانه اطلاع رسانی و گفتار درمانی و یا تبلیغاتی خارج شود، روابط عمومی باید از فضای کارگزاری به فضای سیاست گذاری کوچ کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به دو کتابی که خود در رابطه با انسجام ملی نوشته است، عنوان کرد: وقتی از انسجام سخن میگوئیم این است که هرگاه در یک ساختار اجزای سیستم بدون چالش در مسیر اهداف متعالی آن ساختار حرکت کنیم یعنی انسجام داریم، مانند قطار که با واگنهای متفاوت بر روی یک ریل به سوی مقصد و مقصود حرکت میکند و اینها یک رابطه منسجم دارند در غیر این صورت ارتباط آنها با اغتشاش خواهد بود.
صالحی امیری در بخشی از سخنانش یادآور شد: در رابطه با انسجام باید به یک تعریف واحدی پایبند باشیم، انسجام مکانیکی مبتنی بر عنصر اجبار است در حالی که در پهلوی اول و دوم اینطور انسجام را به وجود آورده بودند. جامعه در پهلوی اول ملوک الطوایفی بود و به سمت خوزستان، لرستان و ایلام رفتند و همه را سرکوب کردند. بحث سر این است که رضاخان توانست دولت ملت را به صورت مکانیکی و نه ارادی تشکیل دهد.
وی خاطرنشان کرد: رضاخان مثل آتاتورک فکر میکرد مانع اصلی توسعه در ایران حجاب است و برداشتن آن مشکل توسعه را حل میکند و این یک فکر کهنه بود و فاقد ارزش گذاری است. هیچکس تا امروز اثبات نکرده است که حجاب مانع توسعه است و هیچ مقاله و اثری و هیچ اندیشمندی به این موضوع نپرداخته است، آتاتورک به آن پرداخته بود و پس از آن رضاخان در ایران به آن پرداخت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در همین رابطه ادامه داد: هیچکس در آن زمان به رضا شاه نمیگفت که تو نمیتوانی با اجبار انسجام ایجاد کنی، عنصری به نام باور میتواند تغییرات اجتماعی را شکل دهد. در جامعهای که باور حاکم شود یک انسجام ارادی شکل میگیرد.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه انسجام بر بستر باورها معنا پیدا میکند، تصریح کرد: شالوده تصمیماتی که بر اساس اجبار بوده است دوام نیاوردهاند، انسجام طبیعی و یا مکانیکی دو رویکرد متفاوت هستند، فطرت انسان به زیست طبیعی گرایش و باور دارد و از اجبار بیزار است.
وی با طرح این موضوع که انسجام اشکال دیگری دارد، افزود: کشتاری که در میان مسلمانان راه انداختند و در روهینگیا جمعیت زیادی را کشتار کرده و کوچ دادند و رژیم صهیونیستی یک استراتژی نسل کشی دارد، لکه ننگ آن در تاریخ به نام غرب به معنای عام آن ثبت خواهد شد. این جریان روزی خار و ذلیل خواهد شد. حتماً ظالمین به چنگ انتقام خواهند افتاد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه هرگاه اجبار از جامعه برداشته شود، به ذات خود برمیگردد، گفت: اخیراً قاهره بودم و وضعیت حجاب از کشور ما بهتر بود چرا که اکثریت جامعه در سازه سکولار حجاب را انتخاب کردهاند. تغییرات در جامعه مصر شتاب پایینتری از جامعه ایرانی دارد.
صالحی امیری پذیرش تنوع گرایی و تکثرگرایی را از جمله عواملی دانست که میتواند جامعه ما را به انسجام نزدیک کند و ادامه داد: هندیها انواع تکثر زبان و فرقه را به رسمیت شناختهاند و آنها تکثر گرایی مطلق را به رسمیت شناختهاند، جامعه سازی مبتنی بر پذیرش تکثر مطلق است و جامعه پذیرفته است که حاکمان هند عادل هستند، هند با یک میلیارد و سه دهم میلیارد جمعیت هندو و ۱۵۰ میلیون مسلمان سه دوره حاکم مسلمان داشته است.
در حال تکمیل…