ساخت اولین «بمب سیاهچالهای» روی زمین، نظریه قدیمی فیزیکدانان را تأیید کرد
پژوهشگران در مقالهشان مینویسند: «این سیستم شرایطی تجربی را که زلدوویچ برای مشاهده تولید خودبهخودی انرژی پیشبینی کرده بود و همچنین شرایطی را که پرس و همکارانش برای بمبهای سیاهچالهای مطرح کرده بودند، برآورده میکند. آزمایشهایی که در اینجا ارائه شدهاند، تحقق مستقیم تقویتکنندهی جاذب چرخان هستند که نخستینبار در سال ۱۹۷۱ توسط زلدوویچ پیشنهاد شد و بعدها توسط پرس و توکالسکی به مفهوم بمب سیاهچالهای توسعه یافت.»
اگرچه گروه پژوهشی یک سیاهچاله واقعی ایجاد نکردهاند، شبیهسازی آنها نشان میدهد که پدیدههای ابرتابش چرخشی و تقویت نمایی انرژی، مفاهیمی فراگیر و جهانی هستند و صرفاً به سیاهچالهها محدود نمیشوند.
از آنجایی که ما نمیتوانیم بهطور مستقیم سیاهچالهها را بررسی کنیم، استفاده از شبیهسازیهایی مانند نمونهی مورد بحث، راهی بسیار خوب برای درک ویژگیهای آنها است. شناسایی هرگونه کاربرد عملی بالقوه، نیازمند توسعه و آزمایشهای بسیار بیشتری خواهد بود.
بااینحال، آزمایش اخیر میتواند گامی مهم به سوی درک بهتر فیزیک شدیدترین اجسام گرانشی در جهان باشد. این مدل به فیزیکدانان کمک خواهد کرد تا چرخش سیاهچالهها و همچنین مفاهیمی در تقاطع اخترفیزیک، ترمودینامیک و نظریه کوانتومی را بهتر درک کنند.
نسخه پیشانتشار مقاله محققان در پایگاه arXiv در دسترس است.