شاسیبلندهای جدید چینی برای زمینزدن ماشین محبوب ایلان ماسک صف کشیدند
فروش تسلا در چین در ماه ژوئن (خرداد و تیر) با استقبال از نسخهی جدید مدل Y افزایش یافت، اما این شرکت در دومین بازار بزرگ خود با چالشهای دستوپنجه نرم میکند.
به گزارش انجمن خودروهای سواری چین، تسلا در سهماههی دوم ۲۰۲۵ حدود ۱۲۹ هزار دستگاه خودرو در این کشور فروخت که نسبتبه مدت مشابه سال قبل، کاهش ۱۲ درصدی داشت.
مدل Y، پرفروشترین خودرو تسلا و پرفروشترین شاسیبلند بازار چین، از سال ۲۰۲۲ رشد چندانی نداشت و حالا باید با موج جدیدی از رقابت مواجه شود.
ماه گذشته، شیائومی با معرفی شاسیبلند برقی YU7 و ثبت بیش از ۲۴۰ هزار پیشخرید در ۲۴ ساعت، ورود پرقدرتی به بازار داشت. چند روز بعد، استارتاپ اکسپنگ رقیب مدل Yرا به نام G7 معرفی کر. هر دو خودرو با قیمتی پایینتر از مدل Y عرضه میشوند.
لی زینگ، تحلیلگر مستقل بازار خودرو چین، میگوید YU7 رقیبی جدی و بیسابقه برای مدل Y خواهد بود: «YU7 قاتل واقعی مدل Y است.»
شیائومی پیشتر موفق شد ۲۰۰ هزار SU7 بفروشد. لی زینگ میگوید خودروهای این برند میان جوانان و بانوان محبوباند. طبق گفتهی لی جون، مدیرعامل شیائومی، میانگین سنی خریداران YU7 حدود ۳۳ سال است و حدود ۳۰ درصدشان را بانوان تشکیل میدهند.
به گفتهی زینگ، شیائومی با تکیهبر جامعهی وفادار کاربرانش که طیف گستردهای از محصولات این برند را در خانههایشان دارند، به شکلی مؤثر وارد بازار خودرو شده است.
تایلر اوگان، مدیرعامل Snow Bull Capital، میگوید اکوسیستم فناوری شیائومی به این شرکت مزیتی بزرگ در بازار رقابتی چین داده است: «خانهی من بیش از ۱۵ دستگاه شیائومی دارد، از تلویزیون تا تخت خواب. وقتی وارد اکوسیستم آنها میشوید، خروج بسیار دشوار است.»
مقالههای مرتبط
تسلا همچنان معیاری برای خودروسازان چینی بهشمار میرود؛ اما از نظر برخی ویژگیهای کلیدی مانند سامانههای کمکرانندهی پیشرفته (ADAS) عقب افتاده است.
تلاش تسلا برای راهاندازی سامانهی رانندگی تمامخودکار (FSD) در چین با محدودیتهای این کشور مواجه شده و تنها نسخهای محدود از آن با هزینهی حدود هشت هزار دلار برای مشتریان عرضه میشود. در حالی که برخی رقبا این قابلیتها را رایگان ارائه میدهند.