بهداشت و سلامت

غنی‌سازی آرد با ویتامین D در دست انجام/ کاهش اسیدهای چرب ترانس محصولات غذایی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رییس سازمان غذا و دارو اقدامات انجام شده در جهت تامین ایمنی غذا را تشریح کرد و از برنامه‌ریزی انجام شده برای غنی سازی آرد با ویتامین دی خبر داد.

دکتر مهدی پیرصالحی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر نقش حیاتی نظام نظارتی غذا، گفت: سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت و ایمنی غذا، مرجع ناظر بر تولید غذا نقش کلیدی دارد و هدف اصلی، حصول اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی است.

وی با اشاره به شاخص‌های نظارتی سازمان غذا و دارو، افزود: شبکه‌ای گسترده از آزمایشگاه‌ها برای اجرای این مأموریت به‌کار گرفته شده است که شامل: آزمایشگاه مرجع به‌عنوان آزمایشگاه مادر،۵۳ آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و مجموعاً ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز در کشور است.

پیرصالحی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ما توانسته مجوزهای بین‌المللی مهمی از فائو و دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت برای آزمون آفلاتوکسین دریافت کند و مورد تأیید اتحادیه اروپا قرار گیرد. این موضوع، شرط لازم برای صادرات محصولات غذایی مانند پسته به اروپا است.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در کنار وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، و وزارت صمت، نظارت‌ها به‌صورت زنجیره‌ای از مزرعه تا سفره انجام می‌شود. محصولات تراریخته نیز در زمان ترخیص از نظر ژنتیکی بررسی شده و برچسب‌گذاری دقیق الزامی است.

وی با اشاره به اقدامات ملی در پایش آلودگی‌ها در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ افزود: ۹۶ قلم ماده غذایی از نظر باقی‌مانده آفت‌کش‌ها پایش شده‌اند و ۳۵ هزار نمونه‌برداری انجام و آزمایش شدند همچنین ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه برای نیترات بررسی شدند.

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین اعلام کرد: برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت شیر و فرآورده‌های لبنی با محوریت کاهش آنتی‌بیوتیک‌ها و افزودنی‌ها و همکاری با مدارس در حال اجراست.

او یادآور شد: برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از حدود ۱۲ سال پیش آغاز شد و امروز به کمتر از ۲ درصد رسیده که میزان استاندارد بین‌المللی است و در اغلب واحدهای تولیدی کشور رعایت می‌شود.

پیرصالحی با اشاره به اهمیت ردیابی و هشدار سریع گفت: همان‌طور که اتحادیه اروپا سامانه RASFF را دارد، ما نیز نسخه ایرانی آن را طراحی کرده‌ایم. سامانه RASFF ایران که به‌زودی رونمایی می‌شود، گامی مهم در نظارت شفاف و هوشمند بر ایمنی غذا در کشور است و امیدواریم به سامانه اروپایی متصل شویم.

او افزود: دوستان ما در اداره کل فرآورده‌های غذایی و تیم فناوری اطلاعات سازمان، تلاش گسترده‌ای برای توسعه این سامانه انجام داده‌اند. این اقدام، ایران را در زمره معدود کشورهایی قرار می‌دهد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای غذا و خوراک دام هستند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به برنامه‌های غنی‌سازی غذا با ریز مغذی‌ها، عنوان کرد: غنی سازی نمک با ید طی دو دهه اخیر انجام شده، غنی سازی آرد با اهن نیز اجرایی شده و غنی‌سازی آرد با ویتامین D نیز در دست انجام است.

وی با بیان اینکه ۳۸۰ کارخانه تولید آرد تحت نظارت سازمان غذا و دارو فعالیت دارند، گفت: ۱۴۰ پروانه تولید آرد کامل صادر شده است و می‌توان تولید نان کامل را عملیاتی کرد.

پیرصالحی افزود: کاهش اسیدهای چرب ترانس محصولات غذایی به ۲ درصد نیز در تمامی روغن‌های مصرفی اجرایی شده است.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا