اخبار

مثلث طلایی تجارت دریایی ایران در خزر/ جغرافیای تازه اقتصادی!

«امین افقی» مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره منطقه آزاد مازندران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ساری با بیان اهداف ایجاد مناطق آزاد که ازجمله جذب سرمایه‌گذار خارجی و داخلی، اشتغال مولد، توسعه صادرات و کسب درآمد ارزی است، به بند 11 سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی با مأموریت «انتقال فناوری‌های پیشرفته»، «گسترش و تسهیل تولید»، «صادرات کالا و خدمات» و «تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج» اشاره کرد و اظهار داشت: این مناطق بر مبنای آن اداره می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد مازندران  در موقعیت ژئوپولیتیک قرار گرفته است، تصریح کرد: آزاد بودن این منطقه به‌دلیل بهره‌مندی از ظرفیت‌های اقتصادی، طبیعی و اجتماعی ازجمله موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی غنی، زیرساخت‌های بندری و پتانسیل گردشگری، زیرساخت‌های لجستیکی، تنوع تجاری، صنعتی و کشاورزی، شیلات، فناوری، نیروی انسانی جوان و متخصص و بخش خصوصی توانمند، مصوب شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران همچنین یادآور شد: قرار گرفتن دو بندر استراتژیک امیرآباد و نوشهر که در سال گذشته با عنوان منطقه ویژه اقتصادی جمعاً 6.5 میلیون تن تخلیه و بارگیری داشتند و 68 درصد عملکرد بنادر شمالی کشور را به خود اختصاص داده‌اند نیز از ظرفیت‌های مهم استان هستند.

نوشهر، امیرآباد و میرود ـ چپکرود؛ مثلث توسعه مازندران

افقی ادامه داد: کنار این دو بندر؛ منطقه مستعد و باظرفیت “چپکرود” و “میرود” بابلسر نیز به‌عنوان مکمل و مثلث توسعه‌ای با هم‌افزایی ظرفیت‌ها، اعمال مزیت‌ها و معافیت‌های قانونی مناطق آزاد و خلق ارزش برای سرمایه‌گذاران؛ مأموریت‌ها و اهداف تشکیل این منطقه آزاد را تشکیل می‌دهند.

او با بیان اینکه منطقه آزاد مازندران با هدف توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه خزر و CIS تشکیل شده است، اضافه کرد که این موقعیت می‌تواند با توسعه و تکمیل زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لجستیکی، فعال‌سازی کریدورهای بین‌المللی عبوری از جمله کریدور شمال به جنوب (نستراک) و کریدور کمربند ـ جاده و جذب سرمایه‌گذاری جدید در حوزه بندری و دریایی به “هاب” دادوستد کالا در دریای کاسپین تبدیل شود.

راه‌اندازی منطقه آزاد مازندران پس از دو دهه مطالبه مردم و مسئولان

مثلث طلایی تجارت دریایی ایران در خزر/ جغرافیای تازه اقتصادی! 1

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران معتقد است که استفاده از ظرفیت موافقت‌نامه اقتصادی اوراسیا و پیمان‌های “شانگهای” و “بریکس” کنار توسعه دیپلماسی اقتصادی و همگرایی اقتصادی با کشورهای هدف، بهره‌مندی از تجربه مناطق آزاد ملی و بین‌المللی و تسهیلگری فعالیت اقتصادی بخش خصوصی با حمایت دستگاه‌های ملی و محلی مازندران، ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی است که این سازمان باید سهم خود را در اجرای سیاست‌های دولت چهاردهم در توسعه همه‌جانبه اقتصاد دریامحور در دریای خزر به‌عنوان دریای صلح و دوستی گسترش دهد.

او با بیان اینکه راه‌اندازی سازمان منطقه آزاد مازندران هرچند پس از دو دهه بوده اما آغاز خوبی است، این اطمینان را داد که با تلاش همکارانش؛ سازمانی چابک، کوچک، تسهیل‌گر، شفاف و پاسخگو در چهارچوب قانون با بهره‌وری بالا خواهد بود که با کاهش بروکراسی و اجرای ماده 65؛ با اهتمام دائمی، و با ریل‌گذاری نظام‌مند در مسیر تحقق اهداف خود باشد.

از نظر مدیرعامل سازمان منطقه آزاد مازندران؛ تولید ثروت با تخصصی کردن فعالیت‌ها، تکمیل زنجیره حمل‌ونقل چندوجهی و پیوند حلقه‌های مفقوده لجستیک کشور، توسعه گردشگری دریایی بین بنادر حوزه خزر، برقراری خطوط کشتیرانی منظم، فعال‌سازی شرکت‌های مدیریت صادرات، استقرار صنایع های‌تک و صنایع تبدیلی در پسکرانه محدوده بندری با رویکرد صادرات‌محور از حلقه‌های اتصال نقاط محصور در خشکی به آب برای توسعه پایدار از مسیر دریا حائز اهمیت است.

نقش بندر امیرآباد در توسعه ناوگان خزر

مثلث طلایی تجارت دریایی ایران در خزر/ جغرافیای تازه اقتصادی! 2

افقی از دیگر حلقه‌های این توسعه را ‌تکمیل و ارتقای قعالیت‌های ریل‌پایه، نوسازی تجهیزات دریایی و بندری به‌منظور کاهش زمان و هزینه تجارت و ترانزیت، توسعه نوسازی ناوگان ایران در دریای خزر، و فعال‌سازی پایانه‌های صادراتی تخصصی و حرکت در مسیر تبدیل شدن به بنادر هوشمند نام برد.

او با اشاره به تأکید برنامه هفتم توسعه، بر نقش بندر امیرآباد در توسعه ترانزیت و دیپلماسی تجاری کشور؛ ظرفیت این بندر را در سند آمایش لجستیک کشور به‌عنوان یک شهرک لجستیکی سبب اعمال ظرفیت‌ها و مزیت‌های قانونی مناطق آزاد عنوان و اظهار کرد که منطقه آزاد مازندران با ایجاد بستر مناسب برای جذب حداکثری سرمایه‌گذاری واحدهای تولیدی و صنعتی در پسکرانه بنادر به‌عنوان بنادر نسل سوم و با پردازش کالا و صادرات محصولات تولیدی ایفای نقش خواهد کرد.

معرفی اعضای هیئت مدیره منطقه آزاد مازندران

مثلث طلایی تجارت دریایی ایران در خزر/ جغرافیای تازه اقتصادی! 3

رئیس هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد مازندران؛ توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان، ایجاد شهرک علمی، تحقیق و توسعه، فعالیت‌های دانشگاهی، انتقال تکنولوژی و اقتصاد دیجیتال، استقرار شرکت‌های فناور و نوآور، صادرات و فرآوری محصولات کشاورزی، و افزایش ضریب ماندگاری گردشگر با توسعه گردشگری پایدار از جمله گردشگری سلامت و استقرار صنایع تبدیلی و توسعه تجاری در محدوده چپکرود و میرود بابلسر را ازجمله دیگر برنامه‌های این سازمان عنوان کرد.

او در بخش دیگری از گفتگو با اعلام اینکه از روز هفدهم اردیبهشت‌ماه 1404، فعالیت سازمان منطقه آزاد مازندران به‌طور رسمی آغاز شده است، این را هم اضافه کرد: “بر اساس تصویب‌نامه کمیسیون موضوع اصل 138 قانون اساسی، در 22 اسفندماه سال 1403، من به‌عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی مازندران تعیین شدم و سید حمید هاشمی، محمد رحمانی، مهدی یحیی‌زاده و خانم فاطمه رضایی ملک‌خیلی نیز به‌عنوان اعضای موظف هیئت مدیره برای مدت سه سال انتخاب شدند”.

مثلث طلایی تجارت دریایی ایران در خزر/ جغرافیای تازه اقتصادی! 4

راه‌اندازی دفاتر منطقه آزاد مازندران در سه نقطه

افقی در پایان گفتگو با اظهار اینکه “در واقع دفاتری را در سه منطقه شرق، غرب و منطقه مرکزی مازندران داریم تا تسهیلگری برای خدمت به مراجعان داشته باشیم.”، یادآور شد: استان ما به سه منطقه آزاد تجاری در امیرآباد، نوشهر و چپکرود ـ میرود تقسیم شده که برای امورات بندری، تجاری، لجستیک، صنعتی و گردشگری، فناوری و علمی ـ دانشگاهی در نظر گرفته شده است.

به گزارش تسنیم، منطقه آزاد مازندران یک‌هزار و ششصد و پنج هکتار مساحت دارد که یک‌هزار و شصت هکتار در بندر امیرآباد، 461 هکتار از چپکرود جویبار تا میرود بابلسر و 85 هکتار نیز در منطقه بندر نوشهر وسعت دارد.

انتهای پیام/+

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا