اخبار

معجزه‌ ای طبیعی که نباید از آن غافل شوید!

به گزارش رکنا، طبق پژوهش‌ها، زنجبیل دارای ترکیبات فراوانی است که به کاهش التهاب، فشار خون و ارتقای سلامت عمومی کمک می‌کند. همچنین تأثیر مثبت بر سلامت قلب و عروق به همراه اصلاح چربی خون دارد. محققان معتقدند این ادویه با توجه به اثرات محافظتی‌اش بر قلب، نقش مهمی در درمان بیماری‌های قلبی و عروقی ایفا می‌کند.

راز خواص شگفت‌انگیز زنجبیل چیست؟

«سریهاری نایدو»، متخصص قلب و استاد پزشکی در کالج پزشکی نیویورک، بیان می‌کند که زنجبیل به دلیل ترکیبات فنولی شامل «شوگائول» و «جینجرول» دارای ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن است.

ترکیبات فنولی شامل گروهی از مولکول‌های طبیعی هستند که در گیاهان یافت می‌شوند و خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی دارند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که جینجرول موجب کاهش التهاب می‌شود و بدن را در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی ناپایدار هستند که به سلول‌ها و دی‌ان‌ای آسیب می‌زنند.

دکتر «موهانا کریشنان ساتیامورتی»، رئیس بخش پزشکی داخلی دانشگاه تگزاس کریستین، اظهار دارد که شوگائول نیز مانند جینجرول این خواص را دارد و باعث کاهش فشار خون و کلسترول، که از نشانگرهای حیاتی برای سیستم قلبی و عروقی سالم هستند، می‌شود.

مطالعات دیگر منتشر شده در مجله «بیومولکول‌ها» نشان می‌دهد که زنجبیل اثرات مثبتی بر ویژگی‌های پیری سلولی دارد. دلیل این موضوع خنثی کردن رادیکال‌های آزاد به واسطه خاصیت آنتی‌اکسیدانی طبیعی زنجبیل است. البته نایدو به این نکته اشاره می‌کند که پژوهش‌های بیشتری برای بررسی اثر زنجبیل بر طول عمر ضروری است.

ارتقای سلامت قلب و عروق با زنجبیل

مطابق گزارش ایندیپندنت، «روهیت وپولوری»، متخصص قلب و عروق، اظهار می‌کند که زنجبیل با کاهش التهاب در سراسر بدن، نقش مهمی در تنظیم فشار خون و جلوگیری از تجمع پلاک‌های شریانی دارد. زنجبیل همچنین با جلوگیری از لخته‌شدن خون، خطر سکته مغزی و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

به گفته ساتیامورتی، مصرف منظم زنجبیل باعث کاهش قابل توجه تری‌گلیسیرید و کلسترول بد (LDL) می‌شود، در حالی که سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش می‌دهد. این خواص اهمیت زیادی برای حفظ سلامت قلب دارند، چرا که بالا بودن کلسترول بد خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

کاهش میزان تری‌گلیسیرید از طریق بهبود سلامت لایه داخلی رگ‌های خونی (اندوتلیوم) به عملکرد بهتر سیستم قلب و عروق کمک می‌کند.

چگونه از فواید زنجبیل بهره‌مند شویم؟

نایدو توصیه می‌کند که مصرف روزانه زنجبیل بین ۵۰۰ میلی‌گرم تا ۲ گرم باشد، اما پیشنهاد می‌کند که برای جلوگیری از عوارض مانند درد شکمی و تولید گاز، بهتر است میزان مصرف به ۵۰۰ میلی‌گرم محدود شود. همچنین زنانی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند باید مراقب باشند و دزهای بالای زنجبیل را به توصیه پزشک مصرف کنند.

طبق توصیه کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، نباید بیش از چهار گرم زنجبیل در روز مصرف شود. در برخی افراد، زنجبیل ممکن است موجب سوزش سر دل یا ناراحتی معده شود و استفاده منظم آن در هر دزی برای افرادی که زخم معده دارند مضر است، مگر تحت نظر پزشک.

به گفته متخصصان، زنجبیل علاوه بر فواید بسیار در سلامت قلب، در بهبود هضم غذا نیز مؤثر است. جینجرول روده‌ها را تحریک کرده و عملکرد سیستم گوارش را بهتر می‌کند.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا