اخبار

نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان/گوشت دام را تا24ساعت نخورید

محمد زینلی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به فرارسیدن عید سعید قربان، بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای ذبح دام تأکید و اظهار کرد: درخواست ما از مردم این است که دام را از مراکز مجاز و تأییدشده توسط سازمان دامپزشکی تهیه کنند. میادین مجاز عرضه دام در شهرها و مناطق مختلف، مشخص هستند و مردم می‌توانند به این مراکز مراجعه کرده و دامی که زیر نظر دامپزشکان، به صورت اصولی ذبح شده را خریداری کنند.

وی افزود: اگر ذبح دام به‌صورت غیر بهداشتی، در منازل انجام شود، احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو وجود دارد. این بیماری ویروسی، بیش از دو دهه است که در کشور ما شناسایی شده و جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت درباره تب کریمه کنگو توضیح داد: عامل اصلی انتقال این بیماری، کنه‌ای به نام «کنه هیالوما» است که در مناطق مختلف کشور وجود دارد. این کنه روی بدن دام قرار گرفته و از آن خون‌خواری می‌کند. دامی که توسط این کنه آلوده شده، ممکن است حامل ویروس کریمه کنگو یا CCHF باشد، در حالی که علائم خاصی از بیماری در دام دیده نمی‌شود. در زمان ذبح دام، ترشحات، خون و بافت‌های آلوده به ویروس می‌توانند منجر به انتقال ویروس به انسان شوند.

این مقام مسئول وزارت بهداشت هشدار داد:‌ اگر این ترشحات از طریق چشم، مخاط یا زخم‌های موجود روی پوست وارد بدن افراد شود، می‌تواند باعث ابتلا به بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو شود. قصاب‌ها و افرادی که بدون دستکش اقدام به ذبح می‌کنند یا روی دست خود زخمی دارند، در معرض خطر بیشتری هستند.

زینلی تصریح کرد: به همه افراد توصیه می‌شود که دام را از مراکز معتبر خریداری کنند و ذبح دام را نیز در همان مراکز انجام دهند. افرادی که اقدام به ذبح دام می‌کنند حتماً باید هنگام ذبح، از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک، دستکش، عینک و روپوش استفاده کنند. توصیه می‌کنیم که ذبح دام فقط در مراکز مجاز انجام شود.

رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت با تأکید بر این که گوشت تازه به‌هیچ‌وجه بلافاصله پس از ذبح دام، مصرف نشود، گفت: گوشت دام ذبح شده، باید حداقل 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا با شکل‌گیری پدیده جمود نعشی و افت pH و اسیدی شدن گوشت، ویروس‌ها از بین بروند. پس از این مدت، گوشت قابل استفاده خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: ما طی سالیان گذشته گزارش‌های زیادی داشته‌ایم که زنان خانه‌دار به دلیل قطعه قطعه کردن گوشت و آلودگی گوشت به ویروس، به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند بنابراین داشتن دستکش هنگام تمیز و قطعه قطعه کردن و قرار دادن گوشت در دمای یخچال قبل از مصرف آن، بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا