وقتی ابرکامپیوتر ژاپنی، انسان را تحقیر میکند؛ ۴ میلیارد تریلیون محاسبه عددی در ۱۰ ثانیه!
ابرکامپیوتر فوگاکو بار دیگر توانست در کنفرانس Nico Nico Super ژاپن درخشان ظاهر شود. همچون سال گذشته، فوگاکو بهعنوان مغز متفکر رقابت Super Keisan Battle نقش داشت؛ جایی که انسانها در مسابقهای با ابرکامپیوتر مورد بحث در مقیاس پتافلاپ، خودشان را در محاسبات تحقیر میکنند. جایزهی رقابت، یک روز کامل بهرهبرداری رایگان از فوگاکو است، اما صفحهی مربوط به رقابت اذعان میکند که بازی در برابر Fugaku برندهای ندارد و هیچ کس نمیتواند به پیروزی برسد.
نبرد با فوگاکو بسیار ساده برگزار میشود و در عمل همه چیز بهنفع ابرکامپیوتر مذکور است. طبق دستورالعملها، شرکتکنندگان باید تا جایی که امکان دارد، در ۱۰ ثانیه، عملیات جمع عددی انجام بدهند. اکثر شرکتکنندگان فقط ۱۰ یا ۱۱ عملیات انجام میدهند، اما بازیکنی بهاسم Tomooo_108 موفق به حل ۱۳ مسئله شد؛ نتیجهای که در مقایسه با عملکرد فوگاکو بههیچ وجه قابل قیاس نیست. فوگاکو در ۱۰ ثانیه، ۴۴۲٬۰۱۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ عملیات انجام میدهد (۴ میلیارد تریلیون و چهارصد و بیست کوینتیلیون و صد کوادریلیون).
شرکتکنندگان در واقع با فوگاکو سرگرم میشوند و برخیشان در شبکههای اجتماعی بهشوخی گفتند که اگر کسی بتواند فوگاکو را شکست دهد، نیازی به استفادهی رایگان از آن نخواهد داشت. بعضی دیگر تأمل کردند که اگر انسانی بتواند در ده ثانیه ۴ میلیارد تریلیون عملیات را مدیریت کند، چه انقلابی در کیهان به وقوع میپیوندد.
حتی در صورت شکست هم جوایزی مثل مدل مینیاتوری ابرکامپیوتر به افراد حاضر در مسابقه داده میشود.
مقالههای مرتبط
در کنفرانس سوپر نیکو نیکو که به پدیدههای سرگرمی فناوریمحور اختصاص دارد، نبرد فوگاکو همچنان تفریحی سرگرمکننده با نکتهای جدی است. سازندگان این ابرکامپیوتر تاکید میکنند که فوگاکو و همسانانش در وظایفی نظیر تحقیقات دربارهی پیشگیری از بلایای طبیعی، شبیهسازی آسیبهای سیلاب و برنامهریزی برای بهینهسازی تخلیه مورد استفاده قرار میگیرند.
ابرکامپیوتر فوگاکو درحال حاضر در رتبهی ششم فهرست TOP500 قرار دارد و با توانایی محاسباتی ۴۴۲ پتافلاپ در هر ثانیه کار میکند. این دستگاه از هستههای Fujitsu A64FX (تعداد ۴۸+۴) و معماری آرم بهره میبرد و ۴٫۸۵ پتابایت رم دارد.