اخبار

پادکست | نقش و تحرکات جریان «یاسر ابوشباب» در نوار غزه

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ یکصدونهمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز چهارشنبه  1 امرداد 1404 ضبط و منتشر شد. در این شماره «منصور براتی» میزبان «محمد بیات»، کارشناس مسائل خاورمیانه است.

 

 

در جریان عملیات طوفان‌الاقصی که طی دو سال اخیر ادامه داشته است، یکی از اهداف اعلامی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نابودی ساختار دفاعی و اداری جنبش حماس در نوار غزه بوده است؛ به گونه‌ای که پس از پایان جنگ، هیچ اثری از مقاومت، به ویژه جنبش اسلامی حماس، در این منطقه باقی نماند.

اسرائیل در این مدت، روش‌های متعددی را برای دستیابی به این هدف به کار گرفته است؛ از جمله حملات گسترده نظامی، تلاش برای ترور شخصیت‌های برجسته سیاسی و نظامی حماس، و بهره‌گیری از اهرم مذاکرات با هدف تسلیم رهبران حماس و تبعید آنان به خارج از مرزهای فلسطین. با این حال، امروزه شاهد آن هستیم که این رژیم بر دو عنصر اصلی تکیه کرده است: استفاده از سلاح گرسنگی و بهره‌برداری از جریان مشکوکی به رهبری یاسر ابوشباب، به منظور ایجاد انشقاق و اختلاف در میان جمعیت فلسطینی ساکن غزه. هدف از این رویکرد، به چالش کشیدن حاکمیت محلی حماس و در بلندمدت، ایجاد الگویی برای تضعیف حماس از طریق اختلافات داخلی میان گروه‌های فلسطینی است.

یاسر ابوشباب، به عنوان یکی از چهره‌های پرتکرار در رسانه‌ها و اندیشکده‌ها طی روزهای اخیر، فردی است که سابقه فعالیت در تجارت مواد مخدر و جرایم سازمان‌یافته در کارنامه او دیده می‌شود. وی حتی از سوی اعضای خانواده و قبیله خود، یعنی قبیله ترابین، طرد شده و آنان نسبت به او اعلام برائت کرده‌اند.

ابوشباب اخیراً توانسته است از طریق ارتباطات با ارتش اسرائیل و بخش‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطینی، گروهی متشکل از 100 تا 300 مزدور را گردآوری کند و در منطقه رفح، در معدود ساختمان‌های سالم باقی‌مانده، مستقر شود. او با ایجاد کمین‌هایی علیه کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه، مانع از توزیع صحیح این کمک‌ها به مردم نیازمند می‌شود و بدین ترتیب، فرایند گرسنگی در نوار غزه را تشدید می‌کند.

 

 

گروه‌های فلسطینی، یاسر ابوشباب و گروه موسوم به «قوات الشعبیه» را به عنوان یک جریان تروریستی و همکار با دشمن شناسایی کرده‌اند که نقش عمده‌ای در وضعیت کنونی مردم غزه ایفا می‌کند. این وضعیت شامل سختی‌های ناشی از کمبود مواد غذایی است که توسط سازمان‌های بین‌المللی، از جمله سازمان ملل متحد، تأیید شده و ابوشباب به عنوان متهم ردیف اول در ایجاد بحران گرسنگی در غزه معرفی شده است. بنابراین، وی در جایگاهی نیست که خود را به عنوان نیروی مردمی یا مبارز علیه فساد معرفی کند.

انتهای پیام/

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا