اخبار

پادکست| یمن؛ 50 روز پس از حمله آمریکا

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ شصت‌وهفتمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز دوشنبه 15 اردیبهشت ماه 1404 ضبط و منتشر شد. در این اپیزود «منصور براتی»، میزبان «احمد حاجی صادقیان»، پژوهشگر مسائل یمن است.

 

 

در طول 48 ساعت گذشته، یمن به یکی از پرخبرترین نقاط جهان تبدیل شد. از حملات شدید و بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های حیاتی این کشور گرفته تا حمله‌ای که عصر دیروز به فرودگاه صنعا صورت گرفت و این فرودگاه را که از محدود‌ترین مسیرهای ارتباطی یمن با جهان خارج محسوب می‌شد، از مدار خدمت‌رسانی خارج کرد. علاوه بر این تحولات، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شب گذشته به‌صورت یک‌جانبه اعلام کرد که از درگیری با جنبش انصارالله یمن کناره‌گیری خواهد کرد و جنگ آمریکا علیه یمن به پایان می‌رسد.

این در حالی است که مقامات جنبش انصارالله پیشتر اعلام کرده بودند در صورت توقف حملات آمریکا به یمن، آنها نیز حملاتشان به کشتی‌ها و تأسیسات نظامی ایالات متحده را متوقف خواهند کرد؛ اما تأکید کردند که عملیات نظامی علیه رژیم صهیونیستی تا زمان اعلام آتش‌بس در غزه و رفع محاصره کامل این منطقه و مردم فلسطین ادامه خواهد داشت.

باتوجه‌ به این تحولات، ضروری است که روند ورود ایالات متحده به جنگ یمن یک‌بار دیگر مورد بررسی قرار گیرد؛ از ایده اولیه ترامپ و تیم او برای ورود به این جنگ تا تحولاتی که در جریان این درگیری شکل گرفت و شرایط منطقه‌ای که بر تصمیمات آمریکا تأثیرگذار بود.

از 52 روز پیش، آمریکا حملات نظامی وسیع و گسترده ای را علیه یمن آغاز کرد. این اقدام باحمایت رژیم صهیونیستی و در راستای پایان دادن به محاصره دریایی تل آویو صورت گرفت. حملات و بمباران‌های شدید ایالات متحده در این مدت، زیرساخت‌های شهری و مدنی یمن را هدف قرار داد؛ از بیمارستان‌ها و خانه‌های مردم گرفته تا مراکز برق، نیروگاه‌ها و حتی دامداری‌ها. در این میان، افشاگری‌هایی که از طریق انتشار مکالمات محرمانه برخی مقامات آمریکایی در اپلیکیشن سیگنال صورت گرفت، نشان داد اعضای تیم ترامپ درباره ورود به این درگیری اختلاف‌نظرهای جدی داشته‌اند.

در مقابل، جنبش انصارالله یمن دست بسته نبود و با بهره‌گیری از توان نظامی و تجربه‌ای که در طول جنگ عربستان و نبردهای پیشین به دست آورده بود، اقدام به دفاع از مردم کشور خود کرد. حملات مکرر ارتش یمن به ناو‌های آمریکایی، از جمله ناو هواپیمابر هری ترومن، و همچنین سقوط دو جنگنده اف-18 آمریکایی در جریان این درگیری‌ها نشان داد که نیروهای مسلح یمن با توانایی و هوشمندی بالا در صحنه نبرد حاضر است و می‌تواند مخاطرات جدی برای نیروهای آمریکایی ایجاد کند.

این تحولات تازه، نمود روشنی از پیچیدگی اوضاع منطقه و تأثیرات تصمیمات قدرت‌های جهانی بر زندگی مردم مظلوم یمن و شرایط سیاسی و امنیتی خاورمیانه است.

انتهای پیام/

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا