اقتصادیطلا

پیش‌بینی قیمت دلار طی هفته‌های آینده

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، در روزهایی که به نظر می‌رسد مذاکرات به قسمت سخت خود رسیده، بازار ارز و طلا در ایران همچنان امیدوار به نتیجه رسیدن این کارزار دیپلماتیک است. این در حالی است که دونالد ترامپ نیز در آخرین اظهاراتش مذاکرات دور پنجم را «بسیار بسیار خوب» توصیف کرده و حتی احتمال داده که طی یکی دو روز آینده اخبار مهمی درباره این مذاکرات منتشر خواهد شد. همزمان با این اظهار امیدواری‌ها که از سوی سیاستمداران در تهران و واشنگتن منتشر می‌شود، بازارها هم به ثبات رسیده‌اند و حالا دلار در کانال ۸۲ تا ۸۳ هزار تومانی جا خوش کرده است.

در رابطه با چشم‌انداز کوتاه مدت بازارها، بهنام صمدی، کارشناس بازار گفت: «من فکر می‌کنم بازار ارز در همین وضعیت فعلی باقی بماند. یعنی نرخ هر دلار آمریکا در بازار آزاد در همین محدود ۸۲ تا ۸۳ هزار تومانی باقی خواهد ماند. دیگر ارزها هم از همین وضعیت پیروی خواهند کرد و لااقل در کوتاه مدت بازار ثبات خود را، با شیب ملایمی به سمت ارزان‌تر شدن حفظ خواهد کرد.»

او ادامه داد: «به طور کلی تا زمانی که وضعیت فعلی سیاسی و بین‌المللی پا برجاست، بعید می‌دانم بازار دچار تحول خاصی شود. حتی در مورد روند مذاکرات میان ایران و ایالات متحده هم پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که لااقل در چند هفته آینده به نظر می‌رسد که نه سطح تنش‌های موجود افزایش یابد و نه گره گشایی صورت بگیرد. به همین دلیل لااقل تا هفته آینده بعید است ما با تحول عجیب و غریبی در بازارهای داخلی مواجه شویم.»

صمدی با اشاره به افزایش نرخ اونس طلا در بازارهای جهانی توضیح داد: «بازار جهانی متاثر از جنگ تجاری است که دولت ترامپ علیه چین یا اروپا به راه انداخت. گرچه در ماه‌های ابتدایی دولت دوم ترامپ، جنگ تعرفه‌ای آغاز شد و به نظر می‌رسد ادامه خواهد یافت، فعلا به نظر می‌رسد واشنگتن هم مایل به اقدامات افراطی نیست. پس در داخل ایران هم که قیمت سکه و طلا تابعی از قیمت‌های جهانی است، وضعیت با ثبات فعلی ادامه خواهد داشت.»

این تحلیل‌گر بازار سرمایه در مورد تحولات این بازار تاکید کرد:‌ «در حالی که در این روزها ما با شوک‌های خارجی مواجه نیستیم، برخی اقدامات به مثابه شوک داخلی عمل می‌کنند. مانند نامه اخیر که جلوی عرضه سهام خودروسازی‌ها را گرفت و نتیجه آن هم چیزی جز یک ریزش بزرگ در بازار سرمایه نبود. این دست از اقدامات اگر نبودند امروز وضعیت بازار سرمایه به مراتب بهتر از چیزی می‌بود که اکنون مشاهده می‌کنیم.»

پیش‌بینی یک کارشناس درباره قیمت دلار/ مسیر ریزشی قیمت دلار ادامه دارد؟

به باور او،  بورس نیز در کوتاه مدت روزهای کم نوسانی را خواهد داشت که شاخص کل آن با شیبی ملایم مثبت خواهد بود.

او ادامه داد:‌ «فکر می‌کنم اتفاقاتی چون از سرگیری دور جدید مذاکرات میان تهران و واشنگتن بتواند تاثیر مثبتی بر بازار بگذارد. شنیده‌ها نشان می‌دهد که به احتمال فراوان دور بعدی مذاکرات هم آغاز خواهد شد و همین که مذاکرات ادامه دارد، اثر مثبت بر بازار و کشور هم خواهد داشت.»

صمدی در پاسخ به اینکه کاهش قیمت ارز مبادله‌ای چقدر بر کنترل نرخ دلار در بازار آزاد موثر بود، گفت: «من این طور فکر نمی‌کنم. اولا کاهش قیمتی که در این بخش بوده آن قدر نبوده که اثر محسوسی بر قیمت‌ها بگذارد. در چند هفته گذشته دلار مبادله‌ای در همین کانال ۶۸ تا ۷۰ هزار تومانی بوده است. ضمن اینکه اثرگذاری نرخ ارز مبادله‌ای بر بازار در شرایطی محسوس خواهد بود که این تغییر قیمت چشمگیر باشد.»

او ادامه داد:‌ «در حال حاضر فاصله میان نرخ ارز بازار آزاد و نرخ ارز مبادله‌ای حدود ۱۳ یا ۱۴ هزار تومان است ولی اگر بانک مرکزی ناگهان نرخ ارز مبادله ای را تا ۷۵ هزار تومان افزایش دهد، امکان این خواهد بود که نرخ ارز بازار آزاد هم تحت تاثیر قرار بگیرد.»

این تحلیل‌گر بازار با اشاره به وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور تا میانه فروردین ماه عنوان کرد: «اکنون کشور در یک وضعیت دیگر است و نه تنها انتظار جنگ نمی‌رود که فتیله جنگ به نسبت دو ماه پیش در کل خاورمیانه پایین آمده است.»

وی افزود: «این وضعیت برای کشور ما که به تازگی از وضعیت پیشین خلاص شده، یک وضعیت ایده‌آل به حساب می‌آید. حال اگر اتفاقات طوری پیش بیایند که تحریم‌ها هم لغو شود، وضعیت به مراتب از چیزی که امروز می‌بینیم بهتر خواهد شد و کشور ما نیز پس از سالها به یک وضعیت نرمال خواهد رسید.»

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا