اخبار

کاهش 4.5 میلیون تنی تولید گندم نسبت به سال گذشته / تعطیلی 4 کارخانه پتروشیمی عامل کمبود کود اوره

به گزارش رکنا، پیمان فلسفی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رکنا در مجلس به بررسی وضعیت تولید گندم در کشور پرداخت.

نماینده مردم تهران در ابتدا به موضوع سبزچینی گندم اشاره کرد و گفت: هیچ کشاورزی محصول خود را از بین نمی‌برد و فیلم‌های منتشرشده در این زمینه نیاز به راستی‌آزمایی دارد.

فلسفی درباره قیمت گندم اظهار داشت: قیمت محصول 20,500 تومان اعلام شده اما ما معتقدیم این قیمت باید افزایش یابد. اگر بعد از فصل درو، قیمت جدید تصویب شود، مابه التفاوت آن به کشاورزان پرداخت خواهد شد. شورای قیمت‌گذاری محصولات راهبردی باید بر اساس موادی از آیین‌نامه اجرایی خود در قیمت گذاری تجدید نظر کند.

این نماینده مجلس با اشاره به کاهش سطح کشت گندم در کشور توضیح داد: این کاهش به چند دلیل اتفاق افتاده است. اولاً کود اوره به موقع به مزارع نرسید. کشور به 2.4 میلیون تن کود نیاز داشت که به طور کامل تأمین نشد. دلیل این امر تعطیلی 4 کارخانه پتروشیمی تولیدکننده اوره و صادرات بخشی از تولیدات بود.

وی به مشکل قطع برق چاه‌های کشاورزی اشاره کرد و گفت: قطع برق در ساعات 15 تا 22 که اوج زمان آبیاری است، آسیب‌زا می‌باشد. گندم در مرحله پنجه‌زنی نیاز به آب دارد و اگر آبیاری سوم تا پنجم انجام نشود، با افت محصول مواجه خواهیم شد.

فلسفی با اشاره به پیش‌بینی معاون وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر تولید 12 میلیون تن گندم در سال جاری، هشدار داد: این میزان حدود 4 تا 4.5 میلیون تن کمتر از سال گذشته است. با توجه به اینکه کشاورزان بخشی از تولید را برای مصرف شخصی و بذر نگه می‌دارند، احتمالاً فقط 10 میلیون تن به بازار عرضه خواهد شد که منجر به نیاز به واردات می‌شود.

این نماینده مجلس تأکید کرد: اولویت باید با تأمین نیاز داخلی باشد، اما متأسفانه در مورد کود این اتفاق نیفتاد.

 وی خواستار رسیدگی فوری به این مشکلات برای جلوگیری از تشدید بحران در تولید گندم شد.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا