بهداشت و سلامت

کمبود پروتئین چگونه بر قدرت و کارایی روزانه‌ی شما تأثیر می‌گذارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 

 

پروتئین فقط برای عضله‌سازی نیست ،بلکه برای سلامت کلی بدن نیز نقشی حیاتی دارد. کمبود پروتئین می‌تواند بهره‌وری شما را مختل کرده و همراه با آن، علائم آزاردهنده‌ی دیگری نیز به‌همراه داشته باشد. در این مقاله، به‌طور کامل با کمبود پروتئین و تأثیر آن بر بدن آشنا می‌شویم.

 

 

به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ اگر مدتی است که احساس خستگی غیرمعمول دارید، نمی‌توانید درست تمرکز کنید یا احساس می‌کنید عملکردتان به‌طور کلی کاهش یافته، ممکن است رژیم غذایی‌تان کمبود پروتئین داشته باشد. بسیاری از افراد، پروتئین را فقط مخصوص ورزشکاران یا بدنسازان می‌دانند، اما در واقع نقش پروتئین بسیار فراتر از عضله‌سازی است.

 

پروتئین به ما کمک می‌کند سطح انرژی‌مان ثابت بماند، ذهن‌مان هوشیار باشد و بدن‌مان عملکردی روان و سالم داشته باشد. برای بسیاری از مردم، مواد غذایی حیوانی مانند شیر، تخم‌مرغ و گوشت در دسترس‌ترین و کامل‌ترین منابع این ماده‌ی مغذی حیاتی هستند.

 

چرا پروتئین برای قدرت و بهره‌وری مهم است؟

 

به‌گفته‌ی پروفسور دکتر آجیت رانداده: «پروتئین فقط از عضلات پشتیبانی نمی‌کند، بلکه به تنظیم قند خون نیز کمک می‌کند و باعث می‌شود سطح انرژی در طول روز ثابت باقی بماند. وقتی رژیم غذایی شما فاقد پروتئین باشد، بدن برای تأمین نیازهایش، شروع به تجزیه‌ی عضلات می‌کند — این یعنی حتی اگر به‌اندازه‌ی کافی کالری دریافت کنید، باز هم ممکن است ضعیف و خسته باشید.»

 

پروتئین برای عملکرد مغز نیز ضروری است. این ماده، آمینو اسیدهای مورد نیاز برای تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی را تأمین می‌کند — ترکیباتی که تمرکز، حافظه و خلق‌وخو را بهبود می‌بخشند. اگر پروتئین کافی مصرف نکنید، ممکن است دچار مه مغزی، حواس‌پرتی یا بی‌انگیزگی شوید.

 

بر اساس یک مطالعه، مصرف بالاتر پروتئین با عملکرد بهتر شناختی، به‌ویژه در حافظه و توجه همراه بوده است.

 

نقش دام‌پروری در تغذیه‌ی انسان

 

در بسیاری از نقاط جهان، محصولات دامی مانند شیر، تخم‌مرغ و گوشت، منابع اصلی پروتئین با کیفیت بالا هستند. این مواد غذایی همه‌ی آمینو اسیدهای ضروری مورد نیاز بدن را دارا هستند و از این جهت نسبت به اغلب منابع گیاهی کامل‌ترند.

 

 

 

علاوه بر پروتئین، محصولات دامی سرشار از سایر مواد مغذی مهم برای مغز و تولید انرژی مانند ویتامین B12، آهن و روی هستند — عناصری که معمولاً در رژیم‌هایی با مصرف پایین غذاهای حیوانی کمبود دارند. حتی مصرف مقدار اندکی از این مواد در رژیم غذایی روزانه می‌تواند به جلوگیری از خستگی، تقویت ایمنی بدن و رشد و توسعه‌ی بهتر (به‌ویژه در کودکان، نوجوانان و سالمندان) کمک کند.

 

آیا به‌اندازه‌ی کافی پروتئین دریافت می‌کنید؟

 

سازمان ایمنی و استانداردهای غذایی هند توصیه می‌کند که افراد بزرگ‌سال سالم باید روزانه حدود ۰.۸ تا ۱ گرم پروتئین به‌ازای هر کیلوگرم از وزن بدن دریافت کنند.

 

با این حال، مطالعات نشان می‌دهند که بسیاری از مردم — به‌ویژه در مناطق روستایی یا کم‌درآمد — پروتئین کافی دریافت نمی‌کنند.

 

علائم شایع کمبود پروتئین عبارتند از:

• خستگی مداوم

• گرسنگی مکرر

• نازک شدن موها

• مشکلات در تمرکز و توجه

 

 

جمع‌بندی

 

پروتئین یک ماده‌ی تجملاتی نیست — بلکه نیازی روزانه و حیاتی برای بدن است. این ماده بدن را قدرتمند، ذهن را تیز و ما را در برابر بیماری‌ها مقاوم نگه می‌دارد. غذاهای دامی یکی از مؤثرترین و قابل‌اعتمادترین منابع پروتئین هستند.

 

خواه با یک لیوان شیر، یک عدد تخم‌مرغ یا یک وعده گوشت بدون چربی، افزودن منابع پروتئینی حیوانی به رژیم غذایی روزانه می‌تواند تأثیر واقعی و ملموسی در احساس و عملکرد روزانه‌ی شما داشته باشد.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا