اخبار

27.5 سالگی، میانگین سن مادران ایرانی در اولین فرزندآوری

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت در همایش کشوری معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی که امروز پنجشنبه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با هشدار نسبت به روند رو به کاهش جمعیت در کشور گفت: بنابر محاسبه نرخ باروری کل به روش مستقیم بر پایه داده‌های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور، نرخ باروری در طول سالهای گذشته در حال کاهش بوده است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری برای اولین بار در سال 1392 زنگ خطر جمعیت را در کشور به صدا درآوردند، تاکید رییس جمهور برای فعال‌ شدن دستگاه‌های اجرایی را برای رفع چالش‌های جمعیتی کشور یادآور شد.

دستجردی ضمن تشریح هرم جمعیتی کشور و نتایج حاصل از پیمایش انجام شده در خصوص جمعیت کشور توسط این ستاد، به اولویت‌ بندی پژوهش‌های کاربردی حیطه جمعیت فرزندآوری و ازدواج پرداخت و با تاکید بر اهمیت فرصت‌های هم‌افزا در تحقیقات اثرگذار، موانع فرزندآوری، دلایل تمایل و عدم تمایل را نخستین اولویت پژوهشی در این زمینه عنوان کرد.

وی همچنین پژوهش درباره عوامل موثر بر گرایش به فرزندآوری و نقش حمایت اجتماعی، موانع و چالش‌های ازدواج، تاثیر سیاست‌های تشویقی در ازدواج، تاثیر سیاست‌های تشویقی در فرزندآوری، دیدگاه‌های مجردین در سنین مختلف نسبت به ازدواج، دیدگاه‌های مجردین در سنین مختلف نسبت به فرزندآوری و نقش چالش‌های مالی و اقتصادی در تمایل به ازدواج را از دیگر اولویت‌‌های پژوهش‌های کاربردی در حیطه جمعیت، فرزندآوری و ازدواج دانست.

دستجردی با ارائه گزارشی در خصوص روند ولادت‌های ثبت شده از سال 1390 تا 1403، یادآور شد: در سال 1403 تعداد 979 هزار و 923 رویداد ولادت ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.4 درصد کاهش داشته است.

دبیر ستاد ملی جمعیت درباره روند ولادت‌های ثبت شده ادامه داد: در سال 1403 بیشترین درصد تغییرات مربوط به استانهای کهگیلویه و بویر احمد با منفی 12.9، خراسان شمالی با منفی 11.6 و گلستان با منفی 11.3 و کمترین تغییرات مربوط به استان‌های سمنان با منفی یک، یزد با منفی 2.4 و قم با منفی 3.2 بوده است.

وی با بیان اینکه میانگین کشوری سن مادر در اولین فرزندآوری در سال 1403، 27.5 سال بوده است، افزود: بنابر نتایج پیمایش انجام شده، نسبت‌های تجرد در دختران روستایی بیشتر از دختران شهری است، اما برای مردان این قضیه برعکس است و نسبت‌های تجرد پسران در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است و مهاجرت پسران علت مهم تجرد دختران در مناطق روستایی به شمار می‌رود.

وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: طبق نتایج پیمایش ملی تمایلات و رفتار فرزندآوری ایرانیان که زمستان 1403 انجام شده، گروه سنی 20 تا 24 بیشترین تمایل به فرزندآوری و گروه سنی 45 تا 49 سال کمترین تمایل به فرزندآوری را دارند.

دستجردی با اشاره به افزایش سن ازدواج و فرزندآوری در کشور، خاطرنشان کرد: در گروه افرادی که در سن بالای 40 سال ازدواج کرده‌اند، بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد؛ به طوری که در این گروه سنی تمام زنان تمایل به فرزند‌آوری دارند اما تنها 20 درصد از مردان تمایل به فرزند آوری دارند که از سایر گروه‌های سنی در مردان پایین‌تر است.

وی در پایان از دانشگاهیان علوم پزشکی دعوت کرد با تمرکز بر پژوهش‌های حیطه جمعیت، فرزندآوری و ازدواج ، کشور را در رفع چالش جمعیت یاری کنند.

انتهای پیام/

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا