تکنولوژی

مطالعه‌ جدید: از افزودن موز به اسموتی‌ خودداری کنید

پژوهشگران می‌گوید اگر اسموتی‌ تهیه می‌کنید تا با استفاده از توت‌های سرشار از فلاونول سلامت خود را تقویت کنید، بهتر است موز را از ترکیب آن حذف کنید. پژوهش‌ جدید آن‌ها نشان می‌دهد افزودن موز می‌تواند به‌طور فواید سلامتی موردانتظار را کاهش دهد.

در مطالعه‌ای که در مجله‌ی Food and Function منتشر شده است، دانشمندان به بررسی این موضوع پرداخته‌اند که آنزیم پلی‌فنل اکسیداز بر توانایی جذب فلاونول‌ها در بدن چه تاثیری دارد. همین آنزیم است باعث می‌شود وقتی میوه‌ای مثل سیب یا موز را می‌بُرید یا ضربه می‌خورد، رنگ آن قهوه‌ای شود. این آنزیم در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، اما مقدارش در موز خیلی زیاد است.

مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دیویس و دانشگاه ریدینگ، نشان داد افزودن موز به اسموتی تهیه‌شده از توت‌ها میزان جذب فلاونول‌ها را تا ۸۴ درصد کاهش می‌دهد. درمقابل، شرکت‌کنندگانی که کپسول فلاونول مصرف کرده بودند، مقدار بسیار بیشتری از این ترکیبات مفید را جذب کردند.

موز جذب فلاونول‌ها را ۸۴ درصد کاهش می‌دهد

فلاونول‌ها ترکیبات طبیعی هستند که برای سلامتی قلب و مغز مفید هستند. آکادمی تغذیه و رژیم‌شناسی آمریکا توصیه می‌کند هر فرد روزانه حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌گرم از این ترکیبات را مصرف کند. کمبود این ترکیبات به‌ویژه در افراد مسن ممکن است باعث زوال شناختی و مشکلات قلبی‌عروقی شود. گونتر کوهنل، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ردینگ می‌گوید عدم مصرف مقدار کافی فلاونول‌ها می‌تواند به سلامت قلب شما آسیب بزند.

در افراد مسن، کمبود فلاونول‌ها به کاهش عملکرد مغز و حافظه منجر می‌شود. بنابراین، واضح است که به این ترکیبات نیاز داریم، اما سوال این است که چگونه می‌توانیم به بهترین شکل ممکن این مواد را از غذاها و نوشیدنی‌هایی که می‌خوریم بدست آوریم؟

خاویر اوتاویانی، سرپرست پژوهش و پژوهشگر بخش تغذیه دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید هدف ما این بود که در سطح عملی، متوجه شویم چگونه غذایی رایج و روش تهیه آن، مانند اسموتی موز، می‌تواند بر دسترس‌پذیری فلاونول‌ها پس از مصرف تأثیر بگذارد.

پروفسور کوهنل می‌گوید اسموتی‌ روش محبوبی برای افزودن  میوه‌ها و سبزیجات به صبحانه است.  او توضیح می‌دهد که طبق تحقیقات قبلی، فلاونول‌ها می‌توانند توسط آنزیم پلی‌فنل اکسیداز تجزیه شوند. او می‌افزاید با‌این‌حال شدت اثر ناشی از افزودن یک موز شگفت‌آور بود چرا که حتی یک عدد موز دارای مقدار کافی پلی‌فنل اکسیداز است که بتواند بیشتر فلاونول‌های موجود در توت‌ها را تخریب کند.

کوهنل می‌گوید اگر بخواهید فلاونول‌ بیشتری مصرف کنید، بهتر است موز را از اسموتی‌ صبحگاهی خود حذف کنید، اما درعین‌حال موز به‌عنوان میوه‌ای جداگانه بسیار مفید است و می‌تواند در بسیاری از رژیم‌های غذایی سالم نقش مهمی داشته باشد.

کدام میوه‌ها منبع خوب فلاونول‌ها هستند؟

فلاونول‌ها در میوه‌هایی مانند سیب، گلابی، بلوبری، تمشک، انگور و کاکائو یافت می‌شوند که همگی از اجزای رایج اسموتی‌ها هستند. اما آیا مخلوط کردن این میوه‌ها در اسموتی روش مؤثری برای دریافت فلاونول‌های موردنیاز ما است؟

به شرکت‌کنندگان مطالعه اسموتی حاوی موز و توت‌، اسموتی با انواع توت‌ یا کپسول فلاونول داده شد. سپس پژوهشگران از شرکت‌کنندگان نمونه‌های خون و ادرار گرفتند تا میزان فلاونول‌هایی را که وارد بدنشان شده بودند، اندازه‌گیری کنند.

پژوهشگران متوجه شدند وقتی موز به اسموتی اضافه می‌شود، هم مقدار فلاونول‌ها در خود اسموتی کمتر می‌شود و هم مقدار فلاونول‌هایی که بدن جذب می‌کند، کاهش می‌یابد. پروفسور کوهنل گفت: «هنوز اطلاعات بسیار کمی در مورد تعاملات بین غذاها و همچنین تعاملات بین غذا و مواد مغذی داریم؛ درحالی که این تعاملات می‌توانند تأثیر زیادی بر جذب مواد مغذی و ترکیبات بیواکتیو مانند فلاونول‌ها داشته باشند.

پروفسور کوهنل می‌گوید در این تحقیق نشان داده شده است که جذب فلاونول‌ها می‌تواند بسته به ترکیب مواد غذایی، تا پنج برابر متفاوت باشد. او همچنین می‌گوید موز بافت اسموتی‌ را بهتر می‌کند، اما مصرف موز می‌تواند جذب فلاونول‌ها را کاهش دهد.

اگر بخواهید میزان فلاونول‌ها را با استفاده از اسموتی افزایش دهید، بهتر است توت‌هایی را که سرشار از فلاونول هستند، با مواد غذایی که اثر کمتری روی تجزیه فلاوانول‌ها دارند (مثل آناناس، پرتقال، انبه یا ماست) ترکیب کنید.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا