نجات کامپیوترهای ویندوزی با لینوکس؛ مأموریت ویژه گروه «پایان ۱۰»
با پایان دورهی پشتیبانی رسمی ویندوز ۱۰، کاربران زیادی نگران امنیت سیستمهای خود هستند. اگر از مایکروسافت راهحل بخواهید با کمال میل به شما پیشنهاد میکند که سیستم قدیمیتان را کنار بگذارید و کامپیوتر جدیدی با ویندوز ۱۱ بخرید. اما آیا این تنها گزینه موجود است؟ قطعاً خیر. اگر کامپیوتر شما هنوز بهخوبی کار میکند، چرا صرفاً به دلیل تصمیم مایکروسافت آن را دور بیندازید؟
یکی از جایگزینهای هوشمندانه برای ادامهی استفاده از سختافزارهای فعلی، نصب سیستمعامل لینوکس است. اگر این ایده برایتان جذاب بهنظر میرسد، بد نیست با گروهی به نام End of 10 یا «پایان ۱۰» آشنا شوید؛ پروژهی داوطلبانهای که هدفش جلوگیری از دفن زبالهای پردازندهها و افزایش عمر مفید کامپیوترها است.
هدف اصلی گروه پایان ۱۰ آموزش کاربران دربارهی راههای امن برای ادامهی استفاده از کامپیوترهای ویندوز ۱۰ بعد از پایان پشتیبانی رسمی است و مهمترین راهکار آنها جایگزینی ویندوز با لینوکس است. لینوکس، برخلاف ویندوز تاریخ انقضای مشخصی برای استفاده ندارد و همین ویژگی سیستمعامل مذکور را به گزینهی پایدارتر و کمهزینهتری تبدیل میکند. به قول اعضای گروه پایان ۱۰، کامپیوتر قدیمی با لینوکس میتواند مثل روز اول تازه شود.
گروه پایان ۱۰ میگوید: «اگر کامپیوترتان بعد از سال ۲۰۱۰ ساخته شده است، احتمالاً هیچ دلیلی برای کنار گذاشتن آن وجود ندارد. فقط با نصب نسخهی بهروز از لینوکس، میتوانید سالها از آن استفاده کنید.»
مقالههای مرتبط:
ممکن است نصب سیستمعامل برای بسیاری از کاربران چالشبرانگیز بهنظر برسد، اما پایان ۱۰ در این مسیر شما را همراهی میکند. در وبسایت این پروژه، دکمهای به نام «کسی را برای کمک پیدا کن» وجود دارد که شما را به فهرستی از فروشگاهها و مراکز پشتیبانی محلی هدایت میکند. این مکانها با این پروژه همکاری دارند و حاضرند لینوکس را روی سیستم شما نصب و راهاندازی کنند. اگر کسی در اطرافتان برای کمک در دسترس نباشد، راهنمای قدمبهقدم نصب لینوکس در وبسایت گروه دردسترس شما قرار دارد. گروه پایان ۱۰ میگوید نصب لینوکس آنقدرها که فکر میکنید دشوار نیست.
نکتهی جالب اینکه استقبال از پروژهی گروه پایان ۱۰ و مهاجرت به لینوکس، بهویژه در آستانهی پایان عمر ویندوز ۱۰ رو به افزایش است. حتی یکی از مشهورترین یوتیوبرهای دنیا به نام PewDiePie اخیراً از توزیع Linux Mint حمایت کرد؛ اتفاقی که بسیاری را به فکر مهاجرت از ویندوز انداخت. شاید این همان لحظهای باشد که لینوکس از مدتها قبل در انتظارش بود تا جامعهی کاربرانش را گسترش دهد.