بارش کمسابقه برف در بیابان آتاکاما، فعالیت قویترین تلسکوپ رادیویی جهان را متوقف کرد
یکی از اقداماتی که در شرایط آبوهوایی توصیفشده انجام شد، این بود که آنتنهای بزرگ تلسکوپ آلما به گونهای تنظیم شدند که رو به جهت باد باشند. این کار باعث میشود برف کمتر روی آنها جمع شود و بادهای شدید هم کمتر به آنها آسیب بزنند.
به محض تمامشدن طوفان برف، گروههایی برای پاک کردن برف از روی آنتنها و بررسی وضعیت آنها شروع به کار میکنند. بعد از اطمینان از سالم بودن آنتنها، فعالیتهای رصدی از سر گرفته میشود. این کار باید سریع انجام شود؛ زیرا بهترین زمان برای رصد کردن معمولا درست بعد از بارش برف است. سرمای هوا باعث میشود رطوبت هوا کمتر شود و رطوبت زیاد، در اندازهگیریهای تلسکوپ ایجاد اختلال میکند.
آلما تلسکوپ رادیویی قدرتمندی متشکل از ۶۶ آنتن است که در فلات چاجنانتور پراکنده شدهاند. پروژه مذکور حاصل همکاری میان چندین کشور است و به گونهای ساخته شده که بتواند با شرایط سخت جوی مثل طوفان برف مقابله کند. توقف فعالیتهای تلسکوپ درنتیجهی بارش برف، سوالاتی درباره این موضوع به وجود میآورد که چگونه این مجموعه میتواند دربرابر تغییرات آب و هوایی و گرمتر شدن زمین مقاومت کند.
بیابان آتاکاما معمولا خیلی خشک است و سالانه مقدار خیلی کمی باران یا برف در آن میبارد. در بعضی نقاط این بیابان، ممکن است چند سال پشت سر هم باران یا برف نبارد. حال این سوال مطرح میشود که آیا ممکن است در آینده چنین اتفاقهایی بیشتر اتفاق بیفتد؟ کوردرو میگوید درحالیکه هنوز زود است که بگوییم بارش برف در بیابان خشک آتاکاما مستقیما به تغییرات اقلیمی مربوط است، مدلهای هواشناسی پیشبینی میکنند در آینده بارشها در این منطقه ممکن است بیشتر شود.