تکنولوژی

ناتو از این هواپیما برای شکار زیردریایی استفاده می‌کند

به‌گفته‌ی دریابُد استوارت مانش، فرماند‌ه‌ی نیروهای دریایی آمریکا در اروپا و آفریقا، توان نیرو‌های ناتو برای عملیات‌های ضدزیردریایی در چندسال اخیر به‌طور محسوسی ارتقا پیدا کرده است. او می‌گوید نیروها به‌خاطر سرمایه‌گذاری‌های کلان در فناوری‌های نظارتی، چنین پیشرفتی را تجربه می‌کنند.

افزایش حضور نظامی-دریایی روسیه در مناطق تحت نفوذ ناتو، باعث ایجاد نگرانی برای غربی‌ها شده است و مقام‌های ناتو در سال‌های اخیر بارها به تحرکات روسیه در اطراف اروپا اشاره کرده‌اند و بر ضرورت تجهیز اتحادیه‌ی اروپا به سامانه‌های پیشرفته‌ تأکید دارند.

استوارت مانش جنگ ضدزیردریایی را یکی از پیچیده‌ترین مأموریت‌های دریایی خواند که نیازمند تجهیزات مقاوم، نیروهای آموزش‌دیده و فناوری‌های کارآمد است. روسیه با در اختیار داشتن زیردریایی‌های پیشرفته‌ای مانند کلاس Yasen، چالش‌های عمده‌ای برای ردیابی ایجاد می‌کند.

مانش می‌گوید چندین عضو ناتو برای ارتقای عملکرد خود در جنگ ضدزیردریایی، اقدام به‌خرید هواپیمای بوئینگ پی-۸ پوسایدون کرده‌اند. این هواپیما جایگزین لاکهید پی-۳ اوریون محسوب می‌شود و توانایی بسیار زیادی در شناسایی و شکار زیردریایی‌ها دارد.

پی-۸ پوسایدون نسخه‌ی نظامی بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ به‌شمار می‌رود و به رادار پیشرفته‌ی دهانه‌ی ترکیبی (SAR)، حسگر مادون‌قرمز و سامانه‌های صوتی تقویت‌شده مجهز است. این هواپیما، شناور سونار Sonobuoy را حمل می‌کند و قابلیت شلیک اژدر و موشک ضدکشتی دارد.

ایالات متحده درحال حاضر ده‌ها فروند پی-۸ پوسایدون در اختیار دارد و کشورهای انگلیس، نروژ و آلمان نیز از آن استفاده می‌کنند. کانادا هم در سال‌های آينده از P-8 Poseidon بهره‌برداری خواهد کرد.

اعضای ناتو برای استقرار و نگهداری پی-۸ پوسایدون به‌توافق رسیده‌اند و برای مثال، آلمان و بریتانیا پیمانی امضا کرده‌اند که بر اساس آن، برلین به‌صورت دوره‌ای از یک پایگاه در اسکاتلند برای گشت‌زنی در اقیانوس اطلس شمالی استفاده خواهد کرد.

مانش گفت سطح همکاری آمریکا با متحدان ناتو در عملیات‌های پیشرفته‌ی دریایی نسبت‌به سال‌های گذشته به‌طور چشمگیری افزایش یافته است و این یک مزیت راهبردی محسوب می‌شود. او خاطرنشان کرد که تحولات اخیر صرفاً واکنشی به رفتارهای اخیر روسیه نیستند و حاصل سال‌ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری هستند.

مقاله‌های مرتبط

قطعاً حمله‌ی نظامی روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ باعث افزایش چشمگیر بودجه‌ی نظامی اعضای ناتو و خرید سامانه‌های جدید از جمله پهپادها و سامانه‌های خودکار شده است. روسیه یکی از بزرگ‌ترین ناوگان‌های دریایی دنیا را دارد و بخش عمده‌ای از بودجه‌ی نظامی اعضای ناتو صرف جنگ دریایی می‌شود.

مسکو حتی پس از مشکلات مالی ناشی از جنگ سرد هم همواره به‌دنبال حفظ و ارتقا توان زیردریایی خود بوده است و همین موضوع از اصلی‌ترین نگرانی‌های ایالات متحده محسوب می‌شود.

تیم تحریریه ایگرام

تیم تحریریه ایگرام با تجربه سال‌ها فعالیت حرفه‌ای در حوزه‌هایی مانند اقتصاد دیجیتال، فناوری، کسب‌وکار، گردشگری و هنر، محتوایی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد تولید می‌کند. ما با همکاری کارشناسان سئو و رعایت اصول روزنامه‌نگاری مدرن، هزاران مقاله علمی و خبری منتشر کرده‌ایم تا نیازهای اطلاعاتی مخاطبان را به بهترین شکل پاسخ دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا